Новини от Пловдив » България » България » Проф. Витанов: До два дни България почервенява с ковид, без две области
COVID-19 България Важно Здраве

Проф. Витанов: До два дни България почервенява с ковид, без две области

Проф. Николай Витанов
Проф. Николай Витанов

България почервенява с коронавирус с бързи темпове. Всички области с изключение на Видин и Враца влизат в „червената“ зона по 14-дневна заболеваемост от коронавирус на 100 000 души – такава ще е ситуацията в България след само два дни прогнозира математикът проф. Николай Витанов в „Лице в лице“ по бТВ.

Той посочи, че има все по-малко области с тенденция към плавно увеличение за сметка на местата, където положението може рязко да се влоши, а в Търново и Търговище се очаква дълготрайно увеличение на болните.

Ще ни изиграе ли лоша шега лятното безгрижие? „Поне една четвърт от българското население няма усещането, че нещо се случва – смятат, че вирус няма, че това е нещо безобидно и т.н. каквото още можете да се сетите, за да си оправдаят поведението. Това може да ни изиграе лоша шега – да се повиши заболеваемостта септември месец и вървим натам“, отговори проф. Витанов.
По думите на Витанов освен това е имало и „масивна антиваксърска пропаганда“: „Математическата теория на идеологическата борба, че когато в една глава на човек, който е вече на години, успеете да вкарате една идея, вече не можете да я изкарате толкова лесно. Ако позволите пропаганда, която му вкарва в главата идеята, че ваксините са вредни и няма никаква полза от тях и той я възприеме, след това резултатите ги виждате какви са“.
Според проф. Витанов обявяването на плановете на здравните власти е било грешка: „Сун Дзъ е казал, че един командващ никога не си обявява плановете. Когато си обявиш плановете става това, което стана – окупация на „Орлов мост“. Другата страна никак не е проста, нито страда от липса на активност, пък и има мотивация – да си запази бизнеса“./ПловдивПрес

Още

Мъж на 28 г. от Стамболийски почина от ковид

Отчетоха 384 новозаразени през уикенда, с 461 по-малко от вчера

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...