Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Градът » Търговци от Капана фест: Това е работата ни, разбира се, че ще сме тук
Градът Пловдив

Търговци от Капана фест: Това е работата ни, разбира се, че ще сме тук

Започна лятното издание на Капана фест

Мария МОРУНОВА

„Ние изработваме различни неща, които продаваме. Това е работата ни, това е причината да участваме в Капана фест“, коментират творци и търговци, които днес подредиха шатри по Малката главна.

„Има повече заразени, така е, но ако спрем да работим, какви приходи ще имаме. Спазваме мерките, носим маски, работим с ръкавици, имаме дезинфектанти. Но има и друго – въпреки пандемията, хората са тук. Очакваме през почивните дори да има и повече хора дори“, коментират още търговците.

Лятното издание на фестивала започна днес, макар само преди дни от Областния кризисен щаб да обявиха, че ще забранят събития като съборите заради струпването на много хора. Заповед с такова съдържание обаче още няма, затова и струпването на хора на Капана фест формално няма да е нарушение.

Фестивалът продължава до неделя. В шатрите могат да се намерят от ръчно изработени значки през книги, ръчно рисуван текстил, картини от плъст, играчки от плат и т.н. Тази година на фестивала участва и фирма за почистващи препарати, която да носи посланието по-често да мием ръцете си.

Основната част от музикалната част на феста ще е на сцената “Kapana Stage”, разположена на ул. “Златарска” на паркинга до Халите, където ще се изявят както български, така и музиканти от Съединените американски щати и  Украйна. За тези, които няма да могат да се вредят пред сцената, организаторите са осигурили видеостена по продължението на ул. „Златарска“, на която в реално време ще се излъчват концертите с професионален звук. Програмата за днес е: 19:30 Сетива на Ангел Дюлгеров (BG), 21:00 Divine Astronaut (U.S.A).

Още

Капана фест започва, въпреки пандемията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Валери-Жаблянов
ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

  • ГЕРБ да дари партийната си субсидия, защото този казус го забърка Бойко Борисов 53%
  • Не, има и други важни спортни обекти в Пловдив за финансиране 23%
  • Да, това е важен спортен обект, който ще издигне футбола в Пловдив на по-високо ниво. 15%
  • Да, но само ако финансира равнопоставено както Ботев Пд, така и Локомотив Пловдив. 9%

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...