Новини от Пловдив » Важно » Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на БСП
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Трифонов: ИТН няма да подкрепи правителство с мандата на БСП

Станислав Трифонов

„Има такъв народ“ няма да подкрепи мандатът на БСП за кабинет. Това заяви лидерът на партията Станислав Трифонов в интервю за БНТ.

„Възпитание изисква да отида на среща с БСП, но причината да не подкрепим БСП е, че първо имаме много големи различия чисто като различни политически формации. Първо, те са лява партия, те са от статуквото, те не ни подкрепиха за съставяне на правителство, а това с подкрепата е като в любовта – ти подкрепяш и те те подкрепят. Сега е логично и от наша страна да е така. Освен това само ИТН и БСП няма да имат мнозинство, трябва и друга партия, да се състави коалиция. Другите партии заявиха, че няма да ги подкрепят, така че няма и смисъл от нашата подкрепа“, обясни Трифонов.

По думите му най-логично е изборите да са 2 в 1, защото било изморително хората да ходят непрестанно на избори.

„Суверенът така е решил, че парламентът да изглежда така. Така изглежда и българското общество в момента“, така Трифонов обясни какви са последствията от непрестанни избори.

Според Трифонов другите партии не са искали да подкрепят кабинет на ИТН. „Предложихме един кабинет и едни министри, те не ги подкрепиха. Предложихме друг премиер, други министри, резултатът беше същият. Те не искаха да подкрепят кабинет на ИТН“, коментира за проведените консултации с парламентарно представените партии Станислав Трифонов.

Той заяви, че лично е водил разговорите с лидерите на протестните партии. Категоричен беше, че ДПС не стои зад партията ИТН. „Никой не стои зад „Има такъв народ“ освен гласоподавателите. Аз съм гарант! Никой не стои зад партията освен нейните избиратели и аз“, заяви Трифонов.

Трифонов изрази надежда, че след следващите избори, партиите ще проявят необходимата мъдрост и морал, за да се състави правителство, което да решава проблемите пред България.

Въпреки че е преболедувал ковид, Трифонов се е ваксинирал, стана ясно още от интервюто.

„Реформата в правосъдието бе основната тема по която намерихме разбиране с партиите на протеста. Хората протестираха върху големите възможности и липсата на контрол върху главния прокурор. Той трябва да бъде ограничен. За да си отиде той са необходими действия на един работещ парламент“, заяви той за съдебната реформа.

„Тези двама министри дойдоха при нас. Дойде Кирил Петков при мен, водихме разговори да остане в управлението. Той отвърна, че Асен Василев трябва да е министър на финансите. Отвърнах, че ние ще решим кой ще е на финансите министър, но Василев може да е на еврофондовете. Започнаха разговори, в които стана ясно, че искаме и министъра на образованието на остане. Но започна ултимативно поведение от страна на Кирил Петков към мен, аз не съм привърженик на такова поведение, преценихме, че няма да се разберем“, така обясни Трифонов коментарите около евентуална покана от ИТН към Кирил Петков и Асен Василев да останат в управлението.

Още

Радев връчи мандата на БСП. Нинова: Ще положим всички усилия

Нинова след връчения мандат: Предстоят много динамични дни

Нинова покани на разговори за кабинет ИТН, ДБ и ИБГНИ

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...