майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Бизнес » Дързост и красота във „Вила Юстина“: Рон Мос даде старт на гроздобера с чепка Пино Ноар
Агро Бизнес Важно Туризъм Храни и напитки

Дързост и красота във „Вила Юстина“: Рон Мос даде старт на гроздобера с чепка Пино Ноар

Рон Мос Ronn Moss Plovdiv-press ПловдивПрес Вила Юстина Villa Yustina (2)
Рон Мос даде старт на гроздобера във "Вила Юстина".

За да намачкат първите зърна, в бъчви влязоха съпругата му Девин и певицата Мария-Елена Инфантино, а популярният като Рич Форестър актьор и певец се превъплъти като оператор 

Много специални ще бъдат вината от тазгодишната реколта на „Вила Юстина“, защото старт на гроздобера даде популярният по цял свят като Рич Форестър от „Дързост и красота“ актьор и певец Рон Мос. Той дебютира дръзко в дисциплината бране на грозде, след като получи лозарска ножица и първата чепка Пино Ноар падна в кошницата. После Рон Мос откъсна още няколко грозда и изсипа събраното в бъчва за намачкване на гроздето. Помогнаха му работници от „Вила Юстина“ и когато двете бъчви бяха напълнени с грозде, красиви девойки в народни носии влязоха вътре, за да го намачкат с краката си по стара традиция. Ритуала наблюдаваха съпругата на Рон Мос – Девин, и певицата Мария-Елена Инфантино, с която музикантът и актьор ще излезе на сцената на Античния театър на 2 септември за концерт под мотото „Hollywood Night”. Девин ДеВаскес и Мария-Елена Инфантино бяха подканени от младите танцьорки и започнаха да мачкат гроздето под звуците на народна музика. Рон Мос влезе в ролята на оператор и запечатваше с телефона си всичко случващо се, като вероятно това е един от малкото пъти в живота му, в които е снимал повече, отколкото е бил сниман.

Рон Мос Ronn Moss Plovdiv-press ПловдивПрес Вила Юстина Villa Yustina
Девин ДеВаскес и Мария-Елена Инфантино мачкат гроздето под звуците на народна музика

Преди да бъдат откъснати първите гроздове, отец Илия отслужи водосвет за здраве и просперитет на всички, които работят във „Вила Юстина“ и живеят в Устина. Последва разчупване на обредна погача и когато Рон Мос попита защо към хляба се поднасят сол и мед, Мария-Елена Инфантино му обясни, че това е традиция, която показва, че животът е и солен, и сладък.

Кучето на Рон Мос – Господин Принс, наблюдаваше всичко това от специална раничка и се раздели с господаря си само докато той откъсваше първата чепка.

Рон Мос беше гост на хотелския комплекс „Юстина Вилас“, за да види красотата на Родопите, да се запознае с отглеждането на лозята и производството на вино и да се подготви за концерта си в Пловдив. Пловдив Прес беше от малкото поканени медии, събитието беше камерно и феновете на Рич Форестър от селото се снимаха необезпокоявани с него.

Първите сортове грозде, които се берат в лозята на „Вила Юстина“, са Пино Ноар и Каберне Фран. „От това първо грозде правим пенливо вино. Гроздето трябва да е с определени параметри, захарността му трябва да е по-ниска – около 17 захарни градуса, а общите киселини са около 7-8 грама на литър. Това са перфектните параметри на гроздето, от което ще стане естествено пенливо вино“, обясни техноложката на „Вила Юстина“ Костадинка Рахова-Димитрова. Пенливите вина на „Вила Юстина“ са тип „Просеко“, както обясни и Мария-Елена Инфантино на Рон Мос, докато той отпиваше от естествено пенливото вино, преди да грабне лозарската ножица.

Гроздоберът продължава със Совиньон Блан и Траминер, които вече сега са достигнали нужната зрялост. Последен се бере маврудът, тъй като той зрее най-късно, но се очаква гроздоберът да приключи около 10 октомври.

„Вила Юстина“ притежава 430 дка лозя, засети основно с белите сортове Шардоне, Совиньон Блан, Коломбар, Семийон, Алиготе, Димят и Гевюрцтраминер, а от червените – Пино Ноар, Каберне Фран, Мерло, Мавруд и Рубин.

След официалното откриване на гроздобера гроздето потегли към производствната база за преработка.

Рон Мос Ronn Moss Plovdiv-press ПловдивПрес Вила Юстина Villa Yustina (2)
Рон Мос и съпругата му се запознаха с българските традиции.
Рон Мос Ronn Moss Plovdiv-press ПловдивПрес Вила Юстина Villa Yustina (2)
Преди началото на гроздобера.

 

Рон Мос Ronn Moss Plovdiv-press ПловдивПрес Вила Юстина Villa Yustina (2)
Рон Мос с „колеги“ от „Вила Юстина“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Българското Черноморие или в чужбина?

  • На родното Черноморие е най-хубаво 33%
  • Отивам в Гърция, там е по-чисто и няма намръщени сервитьори 32%
  • Не обичам морето, тръгвам към Родопите или Балкана 20%
  • В Южна Италия цяла седмица излиза по-евтино от уикенд в Созопол 15%

Начална дата: 01.07.2023 @ 15:56 | Крайна дата: 01.08.2023 @ 15:56

Зареждане ... Зареждане ...