майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Градът » В Пловдив лекари отказаха ваксина на 12-годишно момче
COVID-19 Градът Здраве Пловдив

В Пловдив лекари отказаха ваксина на 12-годишно момче

Борислав Йорданов- баща на момчето, кадър: bTV

Лекари от Пловдив отказаха да ваксинират 12-годишно момче въпреки желанието на родителите му. Малко преди началото на учебната година Борислав Йорданов и съпругата му решават да ваксинират сина си срещу коронавирус.

Отивайки в общинска болница „Свети Пантелеймон“ обаче лекарите отказват да направят имунизацията. Следва втори опит в ДКЦ 7, но и там без успех, съобщи bTV.

От болница „Свети Пантелеймон“ обясниха, че не са имали информация за здравословното състояние на детето, както и за имунизационния му статус. „Поради това, че не е педиатър и няма официални документи от личния педиатър, лекарката е отказала. Ние смятаме, че има правилно отношение към нещата, защото тя не е и педиатър, няма специалност по педиатрия“, обясни д- р Генади Странджев, зам.- директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.

„Аргументите на колегата не са основателни, ваксината е разрешена за приложение на възраст над 12 години. И е трябвало да попита просто имало ли е в един месец назад някакви ваксини, които са правени, съгласно задължителния имунизационен календар“, коментира д-р Милена Панайотова, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Пловдив.

По данни на здравното министерство близо 13 000 деца между 12 и 18 години са ваксинирани. Разрешени за употреба върху деца между 12 и 17 години са 2 ваксини – на „Модерна“ и на „Пфайзер“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...