Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Радев за Борисов: Само думите му пред следващия главен прокурор имат значение
България Важно ИЗБОРИ 2021 Паметни фрази Политика Раковски Регион

Радев за Борисов: Само думите му пред следващия главен прокурор имат значение

Румен Радев

Eдинствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”. Това каза в Раковски президентът Румен Радев. Острата реакция на държавния глава е  по повод на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че той разделя нацията и създава хаос в страната.

„Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост“, коментира президентът , който  участва в празненствата за Деня на Съединението в Раковски.

Държавният глава  не даде категоричен отговор кога ще разпусне 46-ото Народно събрание. „Първо – трябва да се актуализира бюджетът. Всички го очакваме. Не можем да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, коментира Румен Радев.

Той ще покани ЦИК тази седмица, за да „бъдем сигурни за провеждането на избори 2 в 1, така че те да не бъдат компрометирани“.

Трябва да организираме изборите по такъв начин, че гражданите справедливо, честно и обективно да изразят своя вот при две кампании, които ще се водят паралелно”, уточни държавният глава.

За политическите скандали около информацията за купуване на депутати президентът каза, че обстановката в парламента е станала толкова изнервена, че „срива всякакви усилия да се постигне рационално решение”.

Коментар дойде и за евентуален нов политически проект на министрите от служебния кабинет Асен Василев и Кирил Петков. „Все по-често се спряга политически проект на двама от министрите. Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество”, заяви Радев.

Единението на българите за по-добър живот и по-голяма национална амбиция е голямата цел. Престанахме да мечтаем, престанахме да имаме високи национални амбиции, затова трябва единение, а за това трябва да дадат пример политиците, каза още президентът./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...