майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Бабикян за скандала „500К“: На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган
България Важно ИЗБОРИ 2022 Политика

Бабикян за скандала „500К“: На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган

Арман Бабикян
Арман Бабикян

Научихме като вас, от медиите. Някакво физическо лице се е видяло с друг физическо лице. Мисля, че нито Радостин, нито Татяна са председатели, нито зам-председатели на групите си. На всяка лична среща не можем да бъдем контролен орган кой с кого се вижда“. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ депутатът от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Арман Бабикян за скандала между ИТН и Татяна Дончева.

Арман Бабикян предпочита да вярва на фактите и подчерта, че в случая главният прокурор е решил да влезе във функциите си.

„Зависи от фактите. Нямаме основание да вярваме или да не вярваме. Ако това е вярно, никой не е готов да насърчава такъв тип поведение, това е ясно. Ако не е вярно, никой пък не трябва да насърчава обратния тип поведение – за хвърляне на обвинения“, заяви Бабикян.

Депутатът е категоричен, че в случая става дума за лични разговори и уточни, че парламентарната му група винаги е провеждала публични разговори.

„Когато отидеш на избори, тогава имаш депутати. Всичко останало са покупко-продажби, които не са по вкуса ми“, каза Бабикян.

Той обясни, че не е разговарял с Татяна Дончева, тъй като тя не е в България. Според него тя вече е дала своите изявления, а въпросът ще се решава в съда.

Депутатът уточни още, че Дончева е мандатоносител на Мая Манолова и Манолова е тази, която решава през кое гражданско сдружение партията ще се яви на избори.

„Не вярвам, че отделно ще се явим, но не мога да се изказвам, преди да е взето решение. на предстоящите избори гледам с досада и отвращение, защото за трети път правим едно и също упражнение, което трябваше отдавна да сме научили“, каза Бабикян.

Регистрираното сдружение „Ние идваме“ е неправителствена организация. Арман Бабикян, каза, че това е формат, с който де юре той и Николай Хаджигенов ще присъстват някъде, защото организацията им досега е била виртуално същество.

„Сега сме НПО, която има възможности да събира хората, да имаме организиран начин на съществуване и да може нашите симпатизанти да се намират на място, на което могат да си взаимодействат“, заяви той.

Той определи коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме“ като мост между лявото и дясното:

„Защо в нашата малка коалиция – тя е модел – успях аз да разсърдя толкова свои приятели, защото съм с две леви дами в тази коалиция? Загубих приятели, те също, защото са с десни хора като нас. Значи моделът е възможен“, бе категоричен той.

За него е странно защо Корнелия Нинова е атакувала служебното правителство и обясни, че неговата група не е настоявала за мандат, понеже е най-малката./ПловдивПрес

Още новини по темата

Ива Митева: Дончева се опита да кадрува още в 45-ия парламент

Радостин Василев за скандала с Дончева: Всеки има право да тълкува по свой начин

Дончева: Целта на Трифонов е да бъда отстранена от политическия живот, ще съдя Василев и Йорданов

Трифонов се изказа: Дончева, стиска ли ти да седнеш на детектор на лъжата?

Прокуратурата се самосезира предлагала ли е Дончева подкуп на депутат от ИТН

Тошко Йорданов: Татяна Дончева най-добре да спре да говори

Тошко Йорданов: Дончева предлагаше пари на депутати от ИТН да подкрепят трети мандат

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...