Quantcast
Новини Пловдив » Случка на деня » Зико се срещна с военни от НАТО, обсъдиха градушката в Пловдивско
Случка на деня

Зико се срещна с военни от НАТО, обсъдиха градушката в Пловдивско

Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали учението „Тракийско лято“

Кметът Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали учението „Тракийско лято“. То се проведе от 23 август до 3 септември в базата в с. Чешнегирово с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.

По време на разговорите бе обсъден и неприятният инцидент, при който заради забавяне на изстрелване на ракета срещу градушки беше унищожена част от реколтата на земеделски производители в областта. Кметът увери, че вече има изпратен доклад до Министерския съвет и са предприети съответните мерки.

От срещата стана ясно, че представителите от НАТО са готови да подобрят организирането и провеждането на военните учения, така че да не се оказва негативно влияние върху живота и ежедневието на местното население.

По думите на Здравко Димитров при провеждане на военни демонстрации, хората с интерес наблюдават тренировъчни учения или парашутни скокове.

Кметът подчерта, че едно от неприятните неща е, когато самолетите преминават звуковата вълна, при което се чува силен тътен.

От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро коментира, че следващата година, когато отново ще се проведе учение „Тракийско лято“, ще бъде подобрена организацията му, както и своевременното предупреждение на живеещите в близките населени места за цялостното събитие.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...