Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » ИТН, ИБГНИ и ДБ напуснаха пленарната зала, гласуват бюджета на НЗОК утре
България Важно Политика

ИТН, ИБГНИ и ДБ напуснаха пленарната зала, гласуват бюджета на НЗОК утре

Парламент
Архив

Недопустимо – така депутатите от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се, БГ! Ние идваме“ определиха заседанието, на което трябва да се актуализира бюджета на Националната здравноосигурителна каса.

След дълги процедурни спорове и няколко прекъсвания за изясняване на технически подробности, народните представители все обсъждат финансовата рамка на НЗОК.

Пленарната зала прие няколко различни предложения от парламентарните групи, които на практика променят рамката и изискват допълнителни разчети.

„Бяха направени взаимоизключващи се предложения за бюджета на НЗОК, така че балансът да не се получи, да излезе на дефицит и то не малък. Искат да провалят актуализацията на бюджета“, обясни шефът на бюджетната комисия и депутат от ИТН Любомир Каримански, цитиран от бТВ.

„ГЕРБ, ДПС и БСП правят разходи за пари, които ги няма. Дефицит означава, че трябва да се теглят заеми и да се вдигат данъци“, допълни председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

От ИТН, ДБ и ИБГНИ обясниха, че са излезнали от пленарната зала в опит да спрат гласуването.

„Вътре се обсъжда бюджет без числа. Бюджетът на НЗОК – парите за лекарите, медицинските специалисти, болнична помощ, ваксини и др. ГЕРБ, ДПС и БСП не проявяват грижа към бюджета, бюджетът на НЗОК се ползва като спирачка, за да не бъдат обсъдени и приети поправките в Закона за съдебната власт“, коментира Мая Манолова от ИБГНИ.

Партиите на протеста предложиха среднощното заседание да се прекрати и утре да се гласува бюджетът на НЗОК. То все пак продължи, но само с обсъждания и без гласуване, защото няма кворум.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...