Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Бюрото за защита минава към правосъдното министерство, въпреки скандала в Правната комисия
България Важно Политика

Бюрото за защита минава към правосъдното министерство, въпреки скандала в Правната комисия

Кадър: bTV

Депутатите в правна комисия приеха на второ четене Бюрото за защита на свидетелите да бъде прехвърлено от обвинител номер едно към правосъдното министерство.

Мотивът е, че то изпълнява сходни дейности по охрана и предотвратяване на престъпления, а тъй като има и полицейски функции, е необходим контрол от Народното събрание.

Преди да се стигне до това решение народните представители си размениха скандални реплики и нападки. „Използват се всякакви процедурни трикове, за да може законопроектът за преместването на Бюрото за защита на свидетелите в Министерството на правосъдието и законопроектът за съдебната власт да не минат поради ограничените срокове“, заяви Атанас Славов от „Демократична България“.

„Такава нагла арогантност от лице, което говори за процедурни хватки, а вчера се изсули като цървул от заседание и бойкотира приемането на бюджета на Здравната каса“, каза Хамид Хамид от ДПС.

„Председателят на комисията беше наречен вчера престъпник. Г-н Славов днес беше наречен цървул. Отвратителен език за Комисията по конституционни и правни въпроси. Най-искрено ви моля спрете с това нещо“, призова председателят на комисията Андрей Михайлов от ИТН.

„Ние всички сме тук като народни представители, за да кажем на членовете на правната комисия, че е срамота, че нито един законопроект – особено тези, които са свързани с реформата в съдебната система, не е излязъл от тази комисия“, каза Мая Манолова от „Изправи се, БГ! Ние идваме!“.

„Законопроектът ще бъде приет благодарение и с нашите гласове. Искам да се обърна към колегите да не изгарят тези мостове, по които трябва да мине промяната в съдебната реформа“, заяви Явор Божанков от БСП.

„Не знам за какви мостове говорите, но ако имахте доблестта, щяхте да направите правителство. Нито вие, нито ИТН успяхте да направите правителство. Така че когато направите правителство, управлявате и носите политическата отговорност, тогава можете да говорите за съдебни реформи и такива генерални промени“, каза Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, предава bTV.

Още

Гешев: Унищожаване на съд не се е случвало от 89-а

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...