майонеза „Краси“
Новини от Пловдив » Регион » Набелязаха мерки за безопасно движение по пътищата преди старта на учебната година
Регион

Набелязаха мерки за безопасно движение по пътищата преди старта на учебната година

Първата такава пешеходна пътека вече е поставена – до ОУ „Алеко Константинов“
Илюстративна снимка

Всички 17 общини в Пловдивска област и ОД на МВР са предоставили подробна информация за обезопасяване на училищата преди първия учебен ден, както и на детските градини, според изисканите от Областната администрация доклади, съобщи зам.-областният управител Даниела Николова. Тя води срещата на Областния съвет по безопасност на движението. В него се включиха представители на общини, Държавната агенция по безопасност на движението /ДАБД/, ОД на МВР, БЧК, Пътно управление, РЗИ, Окръжна прокуратура, Районната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението /РДПБЗПН/.

Според докладите районите около училищата и детските градини са обезопасени, както е изискала областната управа – поставени са пътни знаци, освежени са пътните маркировки, светлинната сигнализация е в изправност, направени са предпазни ограждения, така че децата да не изскачат внезапно на улиците, обезопасени са входовете на учебните и детски заведения, направена е връзка директорите с цел подобряване безопасността на движението.

От ДАБД отправиха конкретни препоръки към общините и областните комисии по отношение на видимост, растителност и знаци. Оттам посъветваха, където има пешеходни пътеки, осветлението да е насочено към тях, да се осветят добре и училищните дворове. Да се забрани паркираните пред училищата, а преградните съоръжения да са направени така, че действително да не се допусне внезапно изскачане на платното, а движението да е насочено само към вход-изход. Друга препоръка е да се обърне внимание създадени ли са условия, за да могат децата са пресичат правилно до спирките на градския транспорт. Посъветваха също така да се обсъдят мерки за подобряване на вело- и пешеходното движение, тъй като по отношение на пътния травматизъм в Пловдив има ръст на ПТП с велосипедисти и пешеходци.

Даниела Николова съобщи, че Областната администрация ще се включи в инициативата „Един ден без жертви“, която е по повод „Европейски дни на мобилността“. От своя страна областният управител Ангел Стоев ще участва в обучение по безопасност на движението в пловдивско училище. Николова призова и общините да се включат в тази инициатива.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Ще има ли правителство, или отиваме на нови парламентарни избори наесен?

  • Не, няма да има редовен кабинет 51%
  • Да, ГЕРБ-СДС ще успее да излъчи кабинет с участието на ПП-ДБ и ДПС 21%
  • Не ме интересува, и сега има правителство, което се справя 15%
  • Ще има редовен кабинет с втория мандат на ПП-ДБ, а ГЕРБ ще го подкрепи 13%

Начална дата: 03.04.2023 @ 19:35 | Крайна дата: 03.05.2023 @ 20:32

Зареждане ... Зареждане ...