Quantcast
Новини Пловдив » България » Борисов от Перперикон: Президентският пост никога не ми е бил интересен
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Борисов от Перперикон: Президентският пост никога не ми е бил интересен

Бойко Борисов се качи на Перперикон

„Никога не ми е бил интересен президентският пост“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посети Перперикон. Той обясни, че съвсем скоро от партията ще обявят кандидата си за президент.

На въпрос дали е готов отново да бъде премиер, той отвърна „по-подготвен няма“.

„Не знам защо толкова повърхностно се гледа на това, което се случва в държавата. Видяхте в парламента много здрава коалиция, но защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство. Гласуваха бюджет само за няколко месеца, а защо не гласуваха за цялата година. Защо е този популизъм? Не беше разяснено на хората, че става въпрос за актуализация на миналогодишния бюджет“, коментира Борисов.

135 млн. лв. струват новите избори плюс предишните два вота стават близо половин милиард похарчени грешни пари“, каза още Борисов.

На въпрос как разчита 500К, той заяви: как да го разчитам – както го каза г-н Йорданов като подкуп от 500 хил. за депутат.

Такова шоу като в сегашния парламент, зрителите не са гледали и при в предаването на Слави Трифонов, кометира още бившият премиер.

Лидерът на ГЕРБ коментира и предстоящите парламентарни избори.

Какво ще постигнат тези нови избори? Какво ще се промени между партиите, за да се заобичат и да направят правителство? Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите, ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма, коментира лидерът на ГЕРБ.

По думите му предстоящите президентски избори са предизвестени.“Тези популисти, особено лицемерът Радев, говореха колко е важно за честни избори да се броят квитанциите след машините. Ще ги броят и ще ги докарат така както им трябва. Аз знам, че съдията е купен, каза Борисов.

На въпрос как ще коментира евентуалния проект на Кирил Петков и Асен Василев, Борисов каза, че всеки нов политически проект е добре дошъл в една демокрация.

„Аз не видях нищо да се случва нито във финансите, нито в икономиката“, допълни обаче той.“Когато гледах Ники Василев искрено съжалих, че не стана премиер. Видях един много разумен човек“, допълни Борисов по повод неслучилия се кабинет на ИТН.

„Не крия, че го познавам. Имаме десетки събития заедно. Виждате това, което виждат всички“, така ПР-ката на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов Севдалина Арнаудова коментира информацията, че по време на Комисия в парламента главният прокурор Иван Гешев си е писал съобщения с нея.

„Е, какво. Пращат си усмихнати човечета, смеещи се, плачещи… Заради това си вземете телефон като моя – няма човечета, няма нищо“, пошегува се Борисов и попита защо не питат Радев за чата на Пламен Узунов със съдии.

„Казах й освен с мен с никой друг мъж да не си пише… С Манолова може, защото и аз съм си чатил малко с нея“, пошегува се още Борисов с Арнаудова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...