Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Великобритания се отказа от ваксинационните паспорти
COVID-19 Свят

Великобритания се отказа от ваксинационните паспорти

Снимката и илюстративна

Властите на Обединеното кралство няма да въведат паспорти в Англия за ваксинираните от коронавирус да посещават нощни клубове и обществени събития. Новината съобщи в неделя Саджид Джавид, министър на здравеопазването и социалните въпроси на Великобритания, в интервю за Би Би Си.

„Имам удоволствието да потвърдя, че няма да реализираме тези планове“, каза той.
По-рано се очакваше, че от края на този месец в Англия, където живеят повече от 80% от населението на кралството, за посещение на дискотеки, клубове и редица публични събития, ще е необходимо да се предостави сертификат за напълно завършен курс на ваксинация.

В същото време властите на Шотландия, една от четирите административни и политически части на Великобритания, обявиха, че от 1 октомври ще направят такъв документ задължителен.

Напълно ваксинирани жители на Шотландия могат да получат електронен или хартиен сертификат с QR код, потвърждаващ имунния им статус. Очаква се скоро да бъде достъпен и чрез стандартното приложение NHS Scotland. Ще бъде необходимо да се представи сертификат при посещение на нощни клубове и събития с участието на над 500 души, провеждани на закрито, както и събития с участието на над 4 000 души, ако те са на открито.

Сертификатите също ще се изискват от посетителите на събития от всякакъв тип с повече от 10 000 души, което ще засегне шотландските футболни фенове.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...