Quantcast
Новини Пловдив » България » В ГЕРБ обсъждат Петър Стоянов за кандидат за президент
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

В ГЕРБ обсъждат Петър Стоянов за кандидат за президент

Петър Стоянов
Петър Стоянов

Различни кандидатури за президент обсъждат в ГЕРБ, сред тях и на Петър Стоянов. Това стана ясно от думите на депутата от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНР.

„ГЕРБ ще издигне кандидат на базата на концепция. Профилът на нашия кандидат за президент трябва да бъде профил на човек, който е способен да бъде в центъра на политическия диалог, който да започне да възстановява ролята на президентството като пространство, в което най-тежките политически опоненти могат да седнат на една маса и да постигнат съгласие по основните въпроси. Който може да направи първите крачки за излизане от политическата криза, в която се намираме“, каза Биков. По думите на депутата второто важно за кандидата на ГЕРБ за президент е да може да привлече всички, които не харесват Румен Радев.

„Мисли се и за Петър Стоянов, защото той е една от положителните фигури през последните 30 години. Той е най-успешният президент на България. Той извади страната от ръба на гражданската война, благодарение на това страната ни е член на ЕС и НАТО. Той не само има качества да бъде президент, но той ги и показа. Почти не помня избори, в които да не се е мислило за кандидатура на Петър Стоянов“, коментира Тома Биков.

Той уточни, че се обсъждат различни кандидатури, сред които няма на жена, но предстои да бъде взето решение от структурите на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече обяви днес в Кърджали, че президентския пост не му е интересен, а Даниел Митов също потвърди, че няма да се кандидатира за държавен глава.

„Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори, каза пък пред bTV днес Томислав Дончев, заместник-председателят на ПГ ГЕРБ.

„Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание. Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент“, добави Дончев.

Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици.
В момента ръководството на ГЕРБ обсъжда със структурите на партията различни имена, добави Томислав Дончев. Той уточни, че е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова „партизиран“, за да може да обедини нацията./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...