Quantcast
Новини Пловдив » Важно » И Христо Иванов иска извънредно заседание: НС трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

И Христо Иванов иска извънредно заседание: НС трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев

Христо Иванов

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов настоя председателят на НС Ива Митева да свика извънредно заседание на Народното събрание в понеделник или вторник, преди то да бъде разпуснато от президента Румен Радев.

„Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор Иван Гешев въпреки цялата съпротива“, написа в профила си в социалната мрежа Иванов.

Според него този въпрос е важен „не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава“. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание, добави Иванов.

Той припомни, че в петък група от 48 народни представители са събрали подписи за провеждането на извънредно заседание на парламента в понеделник. „Целта е да гарантираме, че второто гласуване на измененията относно бюрото няма да бъде осуетено от указа за разпускане на Народното събрание. Междувременно, президентът вече даде знак, че ще бърза“, отбеляза лидерът на ДБ.

Христо Иванов призова председателя на НС Ива Митева да свика заседание на парламента утре или най-късно във вторник сутринта.

„Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение“, подчерта съпредседателят на ДБ.

По-рано днес, по време на на извънреден брифинг, Мая Манолова от „Изправи се. БГ! Ние идваме!“ изрази мнение, че с отказа си да насрочи извънредно заседание на парламента, председателят Ива Митева нарушава българската Конституция./ПловдивПрес

Още новини по темата

Мая Манолова: Ива Митева нарушава Конституцията

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...