Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Камерна сцена Пловдив представя международния проект Blazin’ Quartet
Градът Култура Пловдив

Камерна сцена Пловдив представя международния проект Blazin’ Quartet

Камерна сцена Пловдив представя Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet) днес от 21.00 часа на сцена номер 2 на Безистена – (бившия  бар Конюшните в Стария град). Събитието се осъществява с подкрепата на община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet) е проект на Босненско-холандския барабанист Сърджан Иванович, който има 4 издадени албума и многобройни концерти в Европа, Азия и Южна Америка. Групата е базирана в Париж. През 2008 г. Блейзин Квартет печелят голямата награда на Dutch Jazz Competition, който се провежда на North Sea Jazz Festival в Ротердам (Холандия).  На същия форум на Сърджан Иванович е присъдена наградата за най-добър солист на Dutch Jazz Competition. От тогава квартетът има участия на престижния фестивал 3 години подред (2009, 2010, 2011) и турнета в Бразилия, Мексико, Китай, Тайланд, Холандия, Белгия, Франция, Германия, Гърция, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина.

Блейзин Квартет имат два издадени албума за Холандската издателска компания ‘Challengе Records’ ‘Finding a Way’ – 2009 и ‘Jalkan Bazz’ – 2012.

‘Jаlkan Bazz’ е продуциран и с участието на сръбския поет и музикант Рамбо Амадеус (Аntonije Pušić). Последният им албум излиза тази година под името Sleeping Beauty и е с участието на френския флейтист Magik Malik (Малик Медзадри) – един от водещите Френски джазови музиканти и композитори.

Блейзин Квартет (Blazin’ Quartet) – това са:

Сърджан Иванович – барабани, електроника, композиции (Босна и Херцеговина/Холандия)

Андреас Полизогопулос – тромпет, електроника (Гърция)

Федерико Касагранде – китара, електроника (Италия/Франция)

Михаил Иванов – контрабас/бас китара (България)

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...