Quantcast
Новини Пловдив » Градът » ОУ „Драган Манчов“: Вместо цвете за учителя, дарете средства за лечението на малкия Ивайло
Градът Образование Пловдив

ОУ „Драган Манчов“: Вместо цвете за учителя, дарете средства за лечението на малкия Ивайло

Малкият Ивайло

ОУ „Драган Манчов“ се включва в инициативата на Фондация „Надежда за бъдеще“ и призовава родители и ученици на 15 септември вместо цветя за учителите, да дарят средства за лечението на малкия Ивайло.

Благотворителната кампания е под надслов „първият учебен ден – да помогнем на Ивайло да продължи лечението си и да проходи!“

„Решихме да започнем новата учебна година с правене на добрина. Писали сме Ви за малкия Ивайло –момченцето, което има рядко заболяване на лявото краче и не може да ходи. Детето премина успешно тежка операция, но лечението продължава. Сумата, необходима за това, е непосилна за семейството на Ивайло. През м. юни родители, ученици и учители протегнахме ръка и помогнахме. Тогава заедно събрахме и дарихме 2270 лева за лечението на Ивайло. Каним Ви да го направим отново на 15-и септември.
Скъпи родители и ученици, вместо цвете за учителя дарете средства за лечението на Ивайло. Нека помогнем чудото да се случи и момченцето да стъпи на двете си крачета. Заедно можем да направим голямо добро!
Кутията за дарения ще бъде поставена във фоайето в училище /до кабинката на охраната/.Сърдечно благодарим!“, пише във Фейсбук директорът на ОУ „Драган Манчов“ Десислава Стаменова.

Ивайло Илиев Чалъков се ражда с рядка диагноза – фибуларна хемимелия на лявото краче. Липсват малкият пищял и две пръстчета на крачето, деформирано ходило и изкривен голям пищял. Това пречи на момченцето да проходи.

Доктор Дроп Пейли и неговата клиника във Варшава, Полша, дават надежда на родителите му, че малкият палавник ще се възстанови напълно. Лечението обаче ще е дълго и скъпо, като ще се проведе на няколко етапа. Първият етап включва процедурата Superankle, следва разтягане с фиксатор и рехабилитация и премахването им, като тези три дейности трябва да завършат през февруари догодина.
Средствата за лечението са непосилни за семейството.

Сумата, която е необходима да продължи лечението на Ивайло е 110 000 долара.

В началото на септември от Фондация „Надежда за бъдеще“ пишат на страницата си във Фейсбук, че Ивайло е минал контролен преглед след сложната операция Superankle, извършена от доктор Пейли в Paley Institute Europe във Варшава. „Вече Ивчо официално си има ново краченце, с което ще почне да стъпва след втората операция, която ще е съвсем скоро. Тя ще е най-тежката, защото ще разтягат всеки ден, но ние сме сигурни,че и с това ще се справи нашето малко юначе. Той е голям герой, макарче още е малко момченце.
Лечението ще е дълго и много скъпо, което е непосилно за едно младо семейство.
Вие можете да му погнете. Вярваме в доброто,то се крие във вашите сърца.
Средствата се набират в:
Уникредит Булбанк
BIC – UNCRBGSF
IBAN – BG09UNCR70001524361989
PayPal: f.nadejda_za_badeshte@abv.bg
Титуляр на сметката е Фондация „ Надежда за Бъдеще“
Основанието за дарение е – За лечение на Ивайло Чалъков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...