Quantcast
Новини Пловдив » България » Плевнелиев: Петър Стоянов е президент за пример, но трябва ново лице
България Важно ИЗБОРИ 2021

Плевнелиев: Петър Стоянов е президент за пример, но трябва ново лице

Росен Плевнелиев
Росен Плевнелиев

Петър Стоянов е най-доброто, което ние имаме. Той е президент за пример. Един мъдър човек, който искаме да видим в политиката. Представете си, ако той беше президент в последните 5 години. Президентът Стоянов щеше да спазва конституцията, да лекува раните в обществото, а не да сее разделение, щеше да е приет на Запад.  Той е чудесен, но за президент ни трябва ново лице. Човек, който да отвори президентството за всички, който е всичко, което Радев не е. Това заяви в студиото на „Говори сега“ по БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

По думите му България се намира в президентска република, а Румен Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Бойко Борисов.

За евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат. Според Плевнелиев  Румен Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са горди, че са част от служебния кабинет на Радев.
Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с „Демократична България“, каза Плевнелиев.

Той допълни, че Слави Трифонов не е играл по свирката на Румен Радев, новосъздадената партия ще взима гласове на Трифонов, на БСП и „Изправи се. БГ! Ние идваме“, като в един момент може да се окаже, че Мая Манолова ще остане извън борда.

Плевнелиев очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици. Изрази надежда, че ще има повече хора като Кирил Петков в българската политика.

„Кирил Петков съм го виждал в действие, искам да има повече пакива хора в българската политика. Работя добре и с Даниел Митов, работил съм с Николай Василев – чудесен човек, направил е много за България, Защо противопоставяме тези хора? Защо не вземем едно ново поколение, да вкараме България в еврозоната, да сме в едно пристанище, където прокуратурата ще работи по-добре, ще има стратегически инвестиции“, попита Плевнелиев.

„Хърватска ще печата евробанкноти от 2022 г, 20 президенти ми звънят от 2 месеца и ме питат какво става, че сме по-зле от всички на Балканите? На Гърция й преведоха 27 млрд. евро. Какво прави популистът Румен Радев? Спира Плана за развитие, назначава министър и той още не е завършен. Българският бизнес да вземе да се събуди, защото отиваме към тежка криза“, предупреди той./ПловдивПрес

Още новини по темата

В ГЕРБ обсъждат Петър Стоянов за кандидат за президент

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...