Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Ива Митева с остър коментар срещу Манолова и Иванов
България Важно Политика

Ива Митева с остър коментар срещу Манолова и Иванов

Ива Митева

„Поздравявам президента за решението да разпусне 46-ото Народно събрание на 16 септември“. Това заяви шефът на парламента Ива Митева преди заседанието на правната комисия.

„От 10-ина дни се упражняват върху мен и президента. Няма да свикам утре извънредно заседание на парламента, ще има редовно в сряда, 15 септември, за да спазим правилника. Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила Конституцията. Кое точно съм нарушила? Правилникът е със статут на закон“, добави тя и посочи, че е изумена и от коментара на Христо Иванов от „Демократична България“ относно неспазването на сроковете.

По думите й Манолова и Иванов не са си свършили работата и не познават правилника за работа на Народното събрание, а отправят упреци. Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание, въпреки ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика за нарушаване на сроковете.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов отговори на Митева. Според него тя била твърде емоционална. „Правилникът затова е правилник, за да дава процедурни възможности и ако човек има желание да се свърши работа, винаги може“, допълни той.

Иванов заяви, че парламентарно представените партии в следващото Народно събрание трябва да направят опит за диалог и съставяне на правителство. Той коментира и свършената от депутатите работа.

„Актуализацията на бюджета беше важен въпрос. Надявам се поне символно да направим поне една от промените, свързани със съдебната реформа – отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор. Ако то бъде направено, ще очертае мнозинството на онези политически формации, които все пак, въпреки различията и споровете, ще дадат знак за обединение“, уточни съпредседателят на „Демократична България“.

„Ако бяхме подкрепени, щеше да има правителство. Тази финансова щета, която ще бъде нанесена на държавата заради изборите и за която говори г-н Бойко Борисов, тя не е предизвикана от действия на „Има такъв народ“, коментира Радостин Василев от партията на Слави Трифонов.

По думите му пример за работата на партията в Народното събрание е правната комисия, която досега не е заседавал толкова често, предава bTV.

Още

Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС в понеделник
Мая Манолова: Ива Митева нарушава Конституцията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...