Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Петър Стоянов няма да става президент
България Важно Политика

Петър Стоянов няма да става президент

Петър Стоянов
Петър Стоянов

„Нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент“. Това се казва в официална позиция на президента Петър Стоянов (1997-2002 г.) по повод появилите се информации, че той е едно от обсъжданите имена за кандидат-президент на ГЕРБ-СДС.

„От вчера в медиите и социалните мрежи се изказват мнения за и против евентуалната ми кандидатура за президент – дебат, за който не съм давал никакъв повод.

Искам да е ясно: нито аз съм се предлагал, нито някой ми е предлагал официално да бъда издигнат за президент.

Моята евентуална кандидатура би имала смисъл, само ако обедини всички десномислещи и проевропейски настроени избиратели в България. Но, за съжаление, те са фатално разделени. Този факт обезсмисля всякакви разговори за моето участие в президентските избори.

Винаги съм участвал в честни и открити политически състезания. Моят президентски мандат беше предшестван от над 12-месечна публична кампания, истинска борба за идеите на демокрацията. Така, честно и открито, спечелих гласовете на 2 502 517 български граждани. Това е моят начин.

Благодаря на хората, с които бяхме заедно през последните 30 години и които до последно настояваха да ме подкрепят с имената и авторитета си в кандидат-президентската кампания.

Пожелавам на бъдещия президент на България да продължи евроатлантическата политика и ангажименти на страната ни, както и усилията за обединено и проспериращо общество“, се казва още в позицията му.

Още

В ГЕРБ обсъждат Петър Стоянов за кандидат за президент
Плевнелиев: Петър Стоянов е президент за пример, но трябва ново лице
Мария Капон: Не е сериозно някой да се качва на гърба на Петър Стоянов

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...