Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Пожарни коли на Главната, пловдивчани гасят пламъци с огнеборци
Градът Общество Пловдив

Пожарни коли на Главната, пловдивчани гасят пламъци с огнеборци

Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив
Снимка: Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив

Пловдивчани ще имат възможност днес да гасят пламъци с огнеборците и да разгледат техниката, използвана при пожари, земетресения, наводнения и т.н. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив ще даде старт на седмицата на пожарната безопасност днес в 10.00 часа на площад „Стефан Стамболов“.

Пред фонтана на Община Пловдив – Municipality of Plovdiv ще бъдат позиционирани три пожарни автомобила за пожарогасене, спасителна дейност и автомеханична стълба.

Жители на града и областта, родители и деца ще могат да се докоснат до ежедневието на огнеборците. По- смелите минувачи дори ще имат възможност да изпитат бързата си реакция, гасейки внезапно избуял огън.

В обособен кът ще бъде изложена техника, използвана при ПТП, земетресения, наводнения и инциденти с опасни вещества. На въпросите и интереса на посетителите ще откликнат служители на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив и екипите на сектор „Специализирани оперативни дейности“ на регионалната дирекция.

И тъй като често пъти при инциденти и природни бедствия от важно значение е помощта на доброволците, пловдивчани ще могат от първо лице да разберат как могат да бъдат в помощ на пожарникарите.

На площада ще ги посрещнат и действащи доброволци от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Те ще споделят своя личен опит, ще разкажат какво е да си доброволец и как можеш да се включиш в мисията „Да помагаш със сърце и душа“.

На място ще бъдат предлагани и информационно-разяснителни материали, свързани с превантивните мерки и правилното поведение при възникване на пожари, бедствия и извънредни ситуации./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...