Quantcast
Новини Пловдив » България » Доган не се появи в комисията „Росенец“, последното заседание се провали
България Важно Политика

Доган не се появи в комисията „Росенец“, последното заседание се провали

Последното заседание на комисията се провали поради липса на кворум, снимка: БГНЕС

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се появи на изслушване в комисията „Росенец“. Последното заседание на комисията се провали поради липса на кворум. След като изчака 15 минути след обявеното начало в 14.00 ч., председателят на временната комисия Калоян Янков каза, че в залата присъстват шестима от общо 12 членове, което не позволява депутатите да започнат работа.

В зала „Запад“ на Народното събрание бяха представителите на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и „Изправи се БГ!Ние идваме!“. Отсъстваха от ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

„Поради тази причина няма да можем да проведем последното заседание на комисията”, заяви Янков. Той обяви, че в залата е директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.

„Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. Все още не сме събрали достатъчно информация, за да се изготви цялостен доклад”, обясни Янков. И добави, че днес от комисията е бил поканен да присъства почетният председател на ДПС Ахмед Доган, но го няма. „Предстои да проучваме в следващия парламент връзката му с казуса „Росенец“, посочи Калоян Янков.

Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, гр. Бургас, трябваше да изслуша днес Ахмед Доган, служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков, съобщи Нова телевизия.

В дневния ред беше и разглеждане на новопостъпили материали във връзка с дейността на комисията, вземане на решения за изискване на допълнителна информация и отправяне на покани за изслушване до заинтересовани лица.

Министър Рашков също не дойде на заседанието.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...