Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Зико спука гуми пред рекета на превозвачите
Важно Коментари Мнения Разбор Транспорт

Зико спука гуми пред рекета на превозвачите

Спас КУЗОВ

Спас КУЗОВ


Есенният сезон започва лошо за кмета Здравко Димитров. Зико все повече заприличва на късния Бойко. Малко да го натиснат и вади пачките. Но не от държавния джип, а от опоскания бюджет на Пловдив. Още по-лошо – от утвърдени вече жизненоважни проекти за града. Точно това се готви да направи днес кметът, като предлага на съветниците да откъснат 3 млн. лв., за да задоволят нарастващия апетит на обществените превозвачи. Интересното е, че за няма половин месец исканата от транспортните босове сума се удвои. От 1,5 млн. лв. в края на август до 2 млн. лв. миналата седмица. За да осъмнем днес на сесията с предложение за 3 млн. лв.?! Накъде вървим? Ако днешната сесия беше в петък, а не във вторник, Пловдив рискува да се раздели не с 3, а с 4-5 млн., за да укроти неконтролируемия глад на транспортните босове.

Когато става дума за обществения транспорт на Пловдив, винаги възниква чудатият въпрос защо е тази яростна битка за тези толкова губещи линии?! Ако някой успее да отговори, вероятно ще получи Нобелова награда за каквото си поиска

Няма конкурс при разпределението на линиите, който да не е обжалван по няколко пъти, а сегашната ситуация е странна, защото в консорциумът, който взе последните линии и реално е нещо като монополист, участват всички големи играчи в бранша. И постоянният им лайтмотив е, че са на загуба. Километър пробег струвал 1,94, а сега те получавали 1,50 лв от общината. Когато един бизнес не върви, зарязваш го. А не искаш някой друг да ти плаща сметката, при това за чужда сметка на трети страни. Това е нахалство!

Сега кметът Димитров предлага странни неща, за да има мир в сектора – взима 1 млн. лв. от предвидените пари за ул. „Даме Груев“.  Така Зико настъпва мотиката два пъти с един опит – първо признава на жителите на район „Южен“, че ги е лъгал, че тази улица ще бъде ремонтирана, и второ – прави нещо като саботаж на пробива под Централна гара, защото „Даме Груев“ е ключова артерия при предстоящото събаряне на Бетонния и търсенето на решение за отпушването на трафика в южната част на Пловдив.

Още една мотика настъпва Зико с другата хрумка – да извади 600 хил. лв. от парите за надграждане на системата за продажба на билети, като точно на тази система разчита общината за трайно решение на недофинансирането на обществения транспорт. Да вземеш пари от това перо, е като да гасиш пожар с туба бензин.

Още

Съветниците гласуват субсидия за превозвачите

Дават 3 млн. лв. на превозвачите в Пловдив

Зико очаква разгорещен дебат в ОбС за финансирането на превозвачите

Автобусите в Пловдив няма да спират утре, превозвачите се разбраха с кмета

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...