Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Наднормен шум тормози хората в „Капана“
Градът Пловдив

Наднормен шум тормози хората в „Капана“

Румяна Толова

Наднормен шум от заведенията в кв. „Капана“, от заведенията и събития, организирани на Гребна база, както и шум от заря в района на ул.“Златю Бояджиев“ от „Гранд хотел Пловдив“, от това се оплакват граждани, които са изпратили множество сигнали до общинските съветници от Кауза Пловдив. Хората се оплакват, че удълженото работно време на заведенията много често не се спазва и шумът продължава и след 23,00 часа. При провеждане на събития и концерти на Гребната база също многократно продължителността им е била след този час. А зарята в района на посочения хотел през почивните дни се осъществява около и след 23,00 часа. Тъй като посочените места са жилищни квартали, това създава дискомфорт на живущите там и пречи на почивката и съня на тях и децата им.

Сигналите идват след подписка от жителите на „Капана“ срещу шума, входирана в Община Пловдив през 2020 г.

Това е повод съветничката от Кауза Пловдив Румяна Толова да отправи питане до кмета на Пловдив Здравко Димитров със следните въпроси:

  1. Разполага ли Пловдивски общински инспекторат с уред за измерване нивата на шум и
    как и кога се използва той към настоящия момент?
  2. Извършват ли се съвместни проверки между представители на ПОИ с РЗИ и Полицията?
  3. Извършва ли Пловдивски общински инспекторат регулярни проверки за спазването на удълженото работно време на заведенията в кв. Капана и заведенията, намиращи се на територията на Гребна база? Ако да, моля да ми бъдат представени протоколите за извършените проверки.
  4. До колко часа е издадено разрешителното за провеждане на „Wrong Fest 2021” на датите 04 и 05.09.2021г. на територията на Гребна база Пловдив? Във Facebook страницата на събитието е посочено, че фестът ще приключи в 01:00 часа на 06.09.2021г.
  5. Направена ли е проверка от страна на ПОИ дали е спазен часът на приключване?
  6. При издаване на разрешителни за заря, как се осъществява контролът за часовия диапазон на нейнито провеждане?
  7. На сайта на Община Пловдив е посочен телефон за „Гореща линия на Пловдивски общински инспекторат – „Горещ телефон“ 6-111“. Защо посоченият телефон не работи?
  8. На какъв телефон гражданите могат да подават сигнал към ПОИ в момента на нарушението и има ли дежурни екипи, които да реагират своевременно?
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...