Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Полицаи до всяко училище на 15 септември
Градът Пловдив

Полицаи до всяко училище на 15 септември

Снимката е илюстративна

Засилено полицейско присъствие ще има около училищата в Пловдив в първия учебен ден. Служителите на МВР ще  следят за нормалното протичане на тържествата, безопасността на движението и спазването на противоепидемичните мерки.  Началникът на „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов обяви, че от полицията са изпратили 45 сигнали писма до кметове на населени места в областта. В тях се съобщава за нередности, като липса на знаци, маркировки, парапети на тротоари, неосветени улици около учебните заведения.

„Проведени са и 119 срещи с ръководители на учебни заведения. Обърнато е особено внимание да бъдат по-взискателни по отношение на охранителните фирми – освен да се грижат за пропускателния режим, да правят често обходи в двора и около училището, да бъдат по бдителни. Там, където има пешеходни пътеки те да се ангажират и с децата от 1 до 3 клас, като ги подпомагат при пресичането“, обясни той.

В седмицата от 15 до 22 септември тече специализирана полицейска операция на тема „Да пазим децата на пътя“ и ще се извършват постоянни проверки около учебните заведения. Ще се следи и за недопускане на продажбата на алкохол и тютюневи изделия на учащи се от търговските обекти в района на учебните заведения.

Планират се и полицейски операции в районите на училищата за по линия на разпространение на наркотични вещества.

На 21 септември, който е  обявен като ден без жертви на пътя, ще има открит урок по безопасност на движението със сектор „Пътна полиция“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...