Quantcast
Новини Пловдив » България » Проф. Рачев: 30 градуса в четвъртък и петък, после времето се разваля
България Важно Посоки

Проф. Рачев: 30 градуса в четвъртък и петък, после времето се разваля

Проф. Георги Рачев
Проф. Георги Рачев

Няма да стане страшно студено, отиваме към нормалното есенно време. От неделя ни очаква влошаване на времето, посочи пред bTV климатологът проф. Георги Рачев. По думите му в четвъртък и петък се очакват 30 градуса и това ще бъде най-топлата част от месеца.

Над европейската територия на Русия в следващите дни се формира един много мощен антициклон. Колко неговите пипала ще бъдат към България предстои да разберем и от това зависи колко лошо ще стане времето следващата седмица, обясни проф. Рачев.

Според него градусите ще паднат поне с 10. От събота започва тренд на плавно понижаване на максималните температурите, а и максималните ще бъдат доста ниски, добави той.

Следващата събота и неделя времето вече ще бъде типично есенно и температурите ще паднат под 19 градуса. По Черноморието температурите също ще паднат и след неделя ще са към 21 градуса, посочи климатологът.

По думите му морето ще остане топло чак до декември и ще оказва влияние на климата на крайбрежието.За първия учебен ден климатологът прогнозира топло, сухо и слънчево време, но с хладна сутрин./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...