Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Татяна Дончева: Позицията на ИТН е откровено малоумна
България Важно Политика

Татяна Дончева: Позицията на ИТН е откровено малоумна

Татяна Дончева
Татяна Дончева

Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат интерес да няма правителство. Разсъдете обективно. Има един обективен фактор – когато ви налагат да направите нещо против разбирането ви. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV депутатът от ИБГНИ Татяна Дончева за скандала с ИТН=

500К в моите представи никога не може да значи 500 хиляди. Тези термини на младото поколение ми бяха неизвестни до вчера. Ще ме прощавате, ама аз съм на повече от 60 години. Добре, че доживях да разбера какво е употребявало младото поколение“. Това заяви  Татяна Дончева от „Изправи се БГ! Ние идваме!  в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Нямам спомен, не намирам логика да съм си драскала на листче, но тъй като всеки човек си драска на листче в определени моменти, аз не мога да го изключа. Аз нямам спомен в ръцете ми да е имало листче, коментира още Дончева.

Преди дни депутатът от „Има такъв народ“ Радостин Василев заяви, че Дончева  по време на среща с него в офиса му, е написала на листче „500К“. Той обясни, че в рамките на два часа тя го убеждавала, че хората от парламентарната група на ИТН не трябва да се доверяват напълно в решенията на лидера им Слави Трифонов. Спецпрокуратурата се самосезира по случая и проверява дали има корупционно поведение на народен представител.

По димите ѝ държавното обвинение няма какво да проверява, защото самият Василев е заявил, че пари и подкуп не са му предлагани.

„Нямам идея защо трябва да напиша „500К“ и някой да го тълкува. Досега не съм видяла спецпрокуратурата да ме е питала. След като основният свидетел каза, че никой не му е предлагал пари, какво се проверява, дали аз съм искала да цепя групата им, допълни Дончева.

Тя заяви, че държавното обвинение се е намесило по случая, за да спаси закриването на специализираното правосъдие. „Това не можа да стане заради поведението на ИТН, които спасиха операцията. Първо като четири пъти провалиха заседанието на правната комисия, преди това провалиха своевременното създаване на постоянни комисии, така че проектът да се разгледа навреме, коментира още депутатът.

От ИТН направиха всичко възможно, за да провалят исканията на протеста с пълното съзнание, че обслужват Гешев, ДПС, ГЕРБ и всички останали, сподели още тя.

Дончева беше категорична, че партията на Слави Трифонов обслужва главния прокурор Иван Гешев и ДПС.

На въпрос защо е ходила при депутати от партията на Трифонов тя каза: Вие искате ли да има правителство? Искахте! Всички хора неистово искаха правителство. Позицията на ИТН е откровено малоумна. Те нямат никакъв интерес да няма правителство. В публично интервю казах, че правителство е възможно да се състави, ако бъдат елиминирани Слави и сценаристите. Трифонов е слаб физически и псхически и това че е една енигма, създадена в миналото заради концертите си, не го прави равностоен на Бойко Борисов“, обясни зам.-председателят на Народното събрание.

На въпрос защо смята, че лидерът на ИТН е слаб физически и психически Дончева отвърна, че такива са ѝ личните впечатления.

Този човек не контактува с групата си, не се знае как взема решения, нито кой му ги спуска. Ако имаха два грама разум, от ИТН щяха да се сетят, че в тази работа има нещо нечитаво, убедена е Татяна Дончева.

,,Гербаджиите са прости хора в голямата си част, но имат самочувствието да се възползват. При партията на Слави Трифонов има орда комплексари, което е друга работа, и смятат, че системата им пречи. Те нямат политическо мислене, те ще стоят в безвъздушното пространство“, добави тя.

„Българските граждани трябва да променят представите си. Ако искат да загубят още месеци и не искат да се учат от грешките си, не мога да помогна. Но избирателят е предвидим. Провалът на два парламента означава провал на два парламента“, каза Дончева.
Според депутата от „Изправи се БГ! Ние идваме“ обещаваните реформи не се случили, „защото ние и „Демократична България сме 47, а когато станем 100 и партията на Слави Трифонов бъде минимизирана, ще е друго“./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...