Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Валентина Стоенчева би първия звънец за 200 петокласници в СУ „Патриарх Евтимий“ СНИМКИ
Важно Образование Общество Пловдив

Валентина Стоенчева би първия звънец за 200 петокласници в СУ „Патриарх Евтимий“ СНИМКИ

Валентина Стоенчева посрещна петокласниците и пожела успешна година на всяко дете, снимка: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

„Поставете добро начало на вашето образование, за да се радвате на добри плодове в края му! Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Ние сме готови да ви дадем знанията и уменията, които ще ви подготвят за бъдещето“. С тези думи посрещна 200 петокласници в СУ „Свети Патриарх Евтимий“ директорът Валентина Стоенчева и би първия звънец.  В двора на училището за тях бе организирано специално тържество, а по указания на МОН за родителите беше оформена отделна зона, за да присъстват на първия учебен ден и да  заснемат с телефоните си всеки миг.

Валентина Стоенчева би първия звънец, снимка: ПловдивПрес

Развълнувани и леко притеснени, момчетата и момичетата от 8 -те паралелки се строиха до класните си ръководители и посрещнаха знамето на школото. Учениците от 6 Г клас ги приветстваха с „Добре дошли!“ и изпяха химна на училището по текст и музика на бивши възпитаници на СУ “ Свети Патриарх Евтимий“. Те припомниха за многобройните успехи и призови места, завоювани на състезания и олимпиади от ученици на школото.

Учениците от 5 Е клас и класният ръководител Лилия Тодорова

В словото си директорът Валентина Стоенчева припомни, че 15 септември е най-вълнуващият ден за българското училище. „Първият учебен ден е специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и духовността. И тази есен училищните врати се отварят празнично, за да посрещнат своите ученици. Училищният двор побира в себе си цялата слънчева енергия на лятото. Тъй като вие досега бяхте в едно ваканционно безгрижие, това е силата, която дава смисъл на работата на всеки учител, въпреки трудната и извънредна ситуация, в която се намира държавата ни и светът. Скъпи петокласници, най-вълнуващ е днешният празник за вас, които  с трепет ще прекрачите за първи път прага на нашето училище. Пожелавам ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, които смело ще ви поведат по пътя на мъдростта и знанието. Поставете добро начало на вашето образование, за да се радвате на добри плодове в края му! Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели! Ние сме готови да ви дадем знанията и уменията, които ще ви подготвят за бъдещето, увери децата Валентина Стоенчева.

Валентина Стоенчева лисна менче с вода по традиция, снимка: ПловдивПрес

На колегите си припомни, че за трета поредна учебна година доказват, че са стожерът на обществото. Призна, че умеят със сърце и всеотдайност да се справят успешно в извънредни ситуации и да бъдат образец за постигнати резултати, въпреки трудностите.  „Пожелавам ви неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище – неговите възпитаници. Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да преодолеем заедно трудностите и да получим удовлетворение от постигнатите резултати“, пожела на учителите директорът на СУ „Св. Патриарх Евтимий“.

Валентина Стоенчева посрещна учители и ученици в СУ „Св. Патриарх Евтимий“

Родителите призова да бъдат по-близо до децата си, за да ги подготвят заедно с учители за предизвикателствата на живота. По нейните думи тежък, но благодатен и носещ удовлетворение, е учителският труд. „Нас ни свързва обичта към децата и желанието ни  те да заемат достойно място в живота. Общата цел е обучението и възпитанието на нашите възпитаници, които са ваши деца – най-голямото богатство и надежда на една нация. Надявам се, че и занапред училището и семейството ще обединяват усилията си в тази благородна кауза. На добър час!“, завърши словото си директорът.

След това Валентина Стоенчева би първия звънец и по традиция лисна менче с вода, за да върви по вода на новите ученици в училището. Класните ръководители поведоха към стаите 8-те паралелки , а директорът пожела успех на всяко дете. /ПловдивПрес

Още по темата

Министър Денков: Пожелавам пълноценно присъствено обучение през цялата учебна година

144 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Д. Талев“ с тържествена клетва

Директори на пловдивски училища: Готови сме за старта на учебната година

Първият звънец бие за над 3100 първокласници в Пловдив

Близо 59 000 първокласници тръгват на училище, над 706 000 ученици влизат в клас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...