Quantcast
Новини Пловдив » Кадър на деня » Откриха новия корпус на Медицинския университет в Пловдив СНИМКИ
Кадър на деня Образование

Откриха новия корпус на Медицинския университет в Пловдив СНИМКИ

Митрополит Николай освети новата сграда

Нов корпус на Медицински университет – Пловдив бе открит днес, а гост на официалната церемония бе кметът Здравко Димитров. Сградата се намира точно до входа на ул. „Любен Каравелов“. На площ от 4000 квадратни метра, шест етажният корпус разполага с 32 научни и учебни лаборатории и аудитория със 70 места.

На откриването на новата сграда присъстваха настоящият ректор на МУ Пловдив – проф. Мариана Мурджева, бившият – проф. Стефан Костянев, ректорите на останалите пловдивски висши учебни заведения, почетният консул на Чехия Иван Соколов, заместник-кметовете по образование и финанси Стефан Стоянов и Величко Родопски, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, кметове на райони и общински съветници.

Новата сграда бе осветена лично от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай. „Лекарското изкуство не е професия, то е богослужение. Лекарят гледа на своя пациент като на образ Божи и подобие. Колкото повече страдащият чувства и съзнава, че лекарят не лекува сам, а лекува с дарбата, която Бог му е дал, толкова повече ще усети божията благодат. Създавайте здрав дух в здраво тяло, лекувайте и душата с Божията благодат“, заяви митрополитът, след като отслужи тържествен водосвет и се обърна към ректора на МУ – Пловдив с думите: „Предстои ви нещо важно – да обучите в медицинското изкуство тези млади хора!“

Тази година Медицинският университет изисква студентите да имат сертификат за ваксинация, отрицателен тест или документ за преболедуван коронавирус, за да присъстват на практическите занятия по медицина.

Новооткритата база ще бъде ползвана от 61 преподаватели в университета, като в нея ще се обучават над 1500 студенти годишно. Във висшето учебно заведение ще се обучават над 6000 студенти, а пърковукрсниците са 1265. /ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...