Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Първият звънец бие за над 3100 първокласници в Пловдив
Важно Образование

Първият звънец бие за над 3100 първокласници в Пловдив

Снимката е илюстративна

Над 3100 първокласници в Пловдив ще прекрачат прага на класните стаи днес. Училищният звънец ще бие за над 33 000 ученици от I до XII клас. Тържествата в училищата ще са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г. Според заповед на МОН празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.

18 общински училища в Пловдив ще посрещнат учениците в ремонтирани класни стаи. През лятото бяха извършени козметични ремонти за освежаване на класни стаи и коридори – шпакловане, боядисване на стени и тавани, циклене и лакиране на паркет.

Децата до IV клас включително няма да носят маските по време на час, но трябва да ги слагат, когато излизат от класната стая. Всички останали ученици от V до XII клас ще са и на чиновете с предпазните маски, те са задължителни през целия ден и навсякъде в общите пространства на училищните сгради.
Учителите ще използват маски постоянно в общите части. Ваксинираните сами ще преценяват дали да ги носят и в класните стаи.

Общо 706 857 ученици влизат в клас в 2357 училища в цялата страна. Очаква се за първи път да прекрачат прага на класните стаи 58 593 първокласници./ПловдивПрес

Още новини по темата

18 училища в Пловдив посрещат учениците в ремонтирани класни стаи

Директори на пловдивски училища: Готови сме за старта на учебната година

Близо 59 000 първокласници тръгват на училище, над 706 000 ученици влизат в клас

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...