Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Урсула фон дер Лайен: Да направим всичко, за да няма пандемия на неваксинираните
COVID-19 Важно Здраве Свят

Урсула фон дер Лайен: Да направим всичко, за да няма пандемия на неваксинираните

Урсула фон дер Лайен
Урсула фон дер Лайен

Пандемията и овладяването ѝ бяха акцент в речта на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, предаде БНТ.

Посланието ѝ – Европейският съюз се справя много добре, но повод за притеснения са тревожни различия в дела на ваксинираните.

„Европа е готова. Осигурили сме още 1,8 милиарда дози. Това е достатъчно за нас и съседните държави в случай, че е необходимо да се поставят допълнителни дози. Нека направим всичко по силите ни, за да гарантираме, че тази ситуация няма да се превърне в пандемия на неваксинираните“, каза Фон дер Лайен.

Тя говори за проблемите с върховенството на закона, без да споменава отделни държави, но обеща Еврокомиисята да дава конкретни препоръки в бъдеще.

“От 2022 г. нашите доклади относно върховенството на закона ще включват в допълнение и конкретни препоръки към държавите членки. Въпреки това, в някои държавите членки са налице тревожни явления. И тук искам да подчертая нещо — винаги започваме с диалог. Диалогът обаче не е самоцел, а трябва да води до резултат“, подчерта председателят на ЕК.

Фон дер Лайен съобщи, че 2022 г. ще бъде посветена на младите хора в ЕС. В залата в Страсбург тя дойде с младата параолимпийка от Италия Беатриче Вио – носител на златен медал от последните параолимпийски игри.

“Нейната история е тази на човек, който е надмогнал всички препятствия. На успех, дължащ се на талант, упоритост и неугасващ оптимизъм. Тя е въплъщение на своето поколение: лидер и застъпник на каузите, в които вярва. И тя е успяла да постигне всичко това, като остава вярна на своето убеждение — ако изглежда невъзможно — то тогава може да бъде направено. Se sembra impossibile, allora si può fare – това е духът на основателите на Европа и това е духът на следващото поколение на Европа. Затова нека почерпим вдъхновение от Бебе и от всички младежи, които променят разбирането ни за „възможното“, коментира Урсула фон дер Лайен.

По традиция в пленарната зала присъстваха всички еврокомисари.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...