Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Японска водна терапия, която прави чудеса за тялото: Ето кога трябва да изпиете първата чаша през деня
Важно Здраве

Японска водна терапия, която прави чудеса за тялото: Ето кога трябва да изпиете първата чаша през деня

Хидратацията е необходима за функционирането на нашето тяло и е от решаващо значение за здравето и живота. Водата е съществен елемент от всяка функция в тялото и когато не консумираме достатъчно течности, функциите в организма ни могат да бъдат по-бавни и по-компрометирани.

Недостатъчната консумация на вода често е причина за заболявания на бъбреците, мозъка, мускулите и нервната система. Водата помага за регулиране на телесната температура и нормалното функциониране на ставите и костната система.

Освен че е необходима за здравето и без нея прочистването, т.е. детоксикацията на организма е невъзможна, водата има огромно влияние върху нашата енергия. Вероятно сте забелязали колко отпускащ е погледът ви върху водата, докато гледате морето, езерото или реката. Плуването също облекчава мускулното напрежение, успокоява и премахва отрицателната енергия.

Според японската народна и природна медицина трябва да изпиете чаша вода веднага след събуждане.
На сутринта изпийте 4 чаши вода, 150 мл, с почивка от 5-7 минути. След това не яжте и не пийте нищо в продължение на 45 минути и след това разпределете около 2,5 литра вода през деня. Не пийте много студена или много гореща вода – нейната температура трябва да е подобна на телесната.

Можете да добавите малко лимонов сок към сутрешната чаша вода, ако нямате стомашни проблеми. Тази комбинация се оказва много успешна за ускоряване на метаболизма и сваляне на излишни килограми.
Според японците този метод облекчава стреса, топи мазнините, дава ви повече енергия и ускорява метаболизма ви./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...