Новини от Пловдив » Важно » 144 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Д. Талев“ с тържествена клетва
Важно Градът Образование Пловдив

144 първокласници прекрачиха прага на ОУ „Д. Талев“ с тържествена клетва

Директорката на ОУ "Димитър Талев" Ирина Чолакова повече 1 А клас към класната стая.

Галина ГЕОРГИЕВА

С тържествена клетва започна първият учебен ден за 144 първокласници в основно училище „Димитър Талев“ в район „Южен“. Децата обещаха да се стремят към издигането на престижа на училището и да вървят уверено по пътя на успеха. Те получиха ценни съвети от по-големите ученици – да стават рано, да са навреме в час и да научат буквите и цифрите, за да бъдат грамотни първокласници.

Кметът Здравко Димитров повече 1 Б клас към класната стая

Кметът Здравко Димитров пожела на малките ученици усмивките да не слизат от лицата им, да не спират да мечтаят и да не спират да играят. Той се обърна и към родителите и ги увери, че са избрали едно от най-хубавите училища в Пловдив. „Децата ви са на добро място в добри ръце, удоволствие е да помагаме на такъв колектив“, каза кметът. На учителите той пожела да продължават да сеят семето на знанието и успехът да е с тях. „Дечица, радвате ли се?“, попита кметът малките ученици и получи мощно „Да“. „Това е най-голямата награда“, призна той.

В словото си директорката на училището Ирина Чолакова подчерта, че децата трябва да са образовани. „Мили първокласници, днес е паметен ден за вас. Училището ще ви предаде възможностите на образованието, за да ги прилагате навсякъде в живота. Пожелавам ви в училище да получите уроците, от които се нуждаете, за да бъдете щастливи. Отличните оценки по учебните предмети са важни, но не и най-важните. По-важно е в училище да почувствате, че сте оценени като личности. ОУ „Димитър Талев“ е прекрасно училище, опознайте го, почувствайте го, обикнете го и го пазете като ваш втори дом!“, обърна се към първокласниците Ирина Чолакова.

Колегите си призова да приемат този ден с благодарност, че са здрави и че животът продължава в целия му смисъл и значимост. Тя поздрави учители и ученици с новата учебна година и пожела да е благословена, здрава, спокойна и успешна. След това би първия звънец и поведе най-малките ученици от 1 А клас към класните стаи. Децата от 1 Б пък повече кметът Здравко Димитров.

Преди това градоначалникът  се срещна с шестимата преподаватели на първите класове, които му разказаха какви са предизвикателства през новата учебна година и споделиха вълнението си от първия учебен ден. „Преподаването е мисия. Всеки човек има по един любим учител, когото цени и обича през целия си живот. Бъдете един от тях!“, пожела им кмета минути преди официалната церемония.

Директорката Ирина Чолакова благодари на община Пловдив за навременната намеса и отпуснатите средства за ремонт на покрива на училището. Тя представи пред кмета и проект за обновяване на спортната площадка и изграждане на атлетическа писта, около училището, на която децата да тренират. С готовия проект училището ще кандидатства по различни проекти, за да може да го реализира в пълен обем.

Поздрав за началото на учебната година отправи и зам.-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова, която прочете и поздравителен адрес от кмета Костадин Язов. „Мили първокласници, 15-и септември поставя началото на нов път, по който заедно с вашите учители ще трупате знания и опит. Бъдете здрави, вярвайте в себе си и сбъдвайте с лекота мечтите си!“, пише в поздравителния адрес на кмета на „Южен“. Той честити празника и на учителите.

Кметът Здравко Димитров и зам.-кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова бяха официални гости на тържеството в ОУ „Димитър Талев“

Близначките Дарина и Адриана Алексиеви от 1 В клас се включиха в тържествената програма и с голямо нетърпение прекрачиха прага на училището. Баща им Йордан Алексиев подаде раниците на двете си вече пораснали дъщерички и им пожела успех в усвояването на знанията. Първокласничката Гергана емоционално съпреживя минутите преди да влезе в клас. Детето пя през цялото време, докато звучаха химнът на България и останалите песни.

Близначките Дарина и Адриана от 1 В клас /момичетата вляво/ и Гергана/петото дете отляво надясно/ пяха с емоция песните от програмата

ОУ „Димитър Талев“ е едно от най-големите в район „Южен“ и разполага с модерна и добре поддържана база. В него се обучават 960 деца в 39 паралелки от 100 преподаватели.

За пръв път училищния праг днес в Пловдив прекрачиха общо 3100 първокласници. В града учебната година започнаха над 33 000 ученици от I до XII клас.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...