Quantcast
Новини Пловдив » Градът » 50 балона с послания политат в небето за старта на учебната година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“
Градът Образование Пловдив

50 балона с послания политат в небето за старта на учебната година в СУ „Св. св. Кирил и Методий“

Директорът на СУ"Св.св. Кирил и Методий" Таня Николова ще бие първия звънец

За петдесети път на 15 септември в СУ „Свети свети Кирил и Методий“ ще бие учебният звънец. Точно в 10 часа в двора на училището ще бъде открита новата учебна година в присъствието на ученици, учители, служители и родители.

Талантливите ученици от професия „Танцьор“, специалност „Български танци“ и групата за занимания по интереси от прогимназиален етап „За пояс“ ще поздравят всички гости.

В чест на 50-годишния юбилей към небето ще полетят и 50 балона, на които учениците от професия „Дизайнер“, специалност „Рекламна графика“, са събрали и изписали послания и събития от историята на училището. Учениците от 5. клас ще предадат Ключа на знанието на най-малките, първокласниците, като така ще ги въведат за пръв път през училищния праг.

50 години не са много в хилядолетната история на човечеството, но за СУ „Свети свети Кирил и Методий“ – Екоучилище на щастието, това е един дълъг и успешен път, вдъхновен от патроните и последователите им. С писменото слово, дар от светите братя, учениците вървят по дирята на вековете, за да открият истината за себе си и да разгадаят тайните на бъдещето, убедени, че това е пътят към „Светли бъднини“, казва директорът на училището Таня Николова./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...