Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно
България Важно

Гешев: Законът за Бюрото по защита е писан на коляно

Иван Гешев

Има риск за защитата на свидетелите срещу мафията. Това коментира по повод преместването на Бюрото по защита към правосъдното министерство главният прокурор Иван Гешев.

„Посочили сме рисковете, надяваме се да не се случат. Това е закон, писан на коляно, с бързане. Този закон, заедно със закона за бюджета, е най-важният закон в държавата. Защото така се оказва – в последните часове на Народното събрание се приема закон, с който се мести Бюрото по защита от една структура в друга“, допълни Гешев.

Вчера служебният вътрешен министър Бойко Рашков обяви, че главният прокурор е иззел старо разследване срещу бивш министър на ГЕРБ.

„За г-н Рашков ще кажа, че аз уважавам българските институции. Избягвам да коментирам, защото войната в българските институции обикновено плащат, с цената на бум на престъпността, българските граждани. Както на всички стана известно, обикновено нищо, което казва г-н Рашков, не е вярно“, заяви Гешев.

Той коментира още, че не се интересува от това какво ще се случи с охраната му, след като беше приет новият закон за НСО.

„Прочетох в някои сайтове, че ще се приемат закони срещу прокуратурата и срещу Гешев. Надявам се това да не е така“, каза той.

Според него това би било много тъжно за върховенството на правото, за демократичните ценности и за държавността в България, предава БНТ.

Още

Бюрото за защита минава към правосъдното министерство, въпреки скандала в Правната комисия
Парламентът отне Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...