Quantcast
Новини Пловдив » Свят » Десетки от обкръжението на Путин болни от COVID-19
COVID-19 Свят

Десетки от обкръжението на Путин болни от COVID-19

Владимир Путин
Владимир Путин

Президентът на Русия Владимир Путин, принуден да се самоизолира заради случаи на коронавирус сред контактували с него лица, заяви, че в обкръжението му има „няколко десетки“ болни от COVID-19, предаде ТАСС.

„Знаете, че за жалост бях принуден в последния момент да отменя визитата си в Душанбе. Много съжалявам, но причината е, че в най-близкото ми обкръжение, както знаете, са открити случаи на заболяване от коронавирус“, каза днес руският президент, говорил чрез видеовръзка на срещата на върха на Организацията на Договора за колективна сигурност (ОДКС), започнала в столицата на Таджикистан.

„Това са не един, не двама, а няколко десетки души“, отбеляза Путин. Той се извини, че не може да присъства лично на срещата, и уточни, че ще остане в самоизолация „няколко дни“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Путин трябва да остане в изолация поне една седмица заради безпрецедентно големия брой случаи на коронавирус в обкръжението му. Сред заразените са част от хората, които отговарят за сигурността на руския президент, и служители, грижещи се за различни аспекти от ежедневието му, отбеляза Песков.

Той каза още, че дейността на Кремъл не е засегната и самият Путин работи нормално от резиденцията си в предградие на Москва.

Всички заболели от COVID в обкръжението на руския президент не са се реваксинирали навреме. Те страдат от безсимптомни и леки форми на заболяването, уточни Песков./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...