Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Това е зловещата история на единствения свещеник, когото САЩ са изпържили на електрически стол
Важно Суматоха

Това е зловещата история на единствения свещеник, когото САЩ са изпържили на електрически стол

Ханс Шмид бил необичайно дете. Роден в Германия през 1881 г., той имал ужасен навик да прекарва следобеда в местна кланица. Другата му област на интерес била вярата. Момчето било омагьосано от римокатолическите обреди и често играело на свещеник като дете.

Тези две детски страсти в крайна сметка ще се слеят по обезпокоителен начин …

25-годишният Шмид е ръкоположен в Германия през 1904 г. Той прекарва следващите четири години в служението там и след това се мести в далечна Америка.

Първо е бил там в енория в Кентъки, но след конфликт с друг свещеник е преместен в църквата „Св. Бонифаций“ в източната част на Манхатън в центъра на града.

Както се оказва, Шмид не бил единственият „новодошъл“ в църквата и приблизително по същото време австрийска домакиня на име Анна Аумулер пристигнала в Свети Бонифаций и й било поверено управлението на църквата.
Привличането било мигновено и двойката скоро започнала скандална афера.

Не след дълго Шмит бил преместен отново, този път в църква в Западен Харлем. Възможно е други свещеници да са разбрали за връзката му с Ан и да се опитали да я спрат. Но разстоянието не било достатъчно, за да ги раздели и двойката продължила да се вижда.

Скандалната афера кулминирала през 1913 г., когато Ханс е на 31, а Анна на 21. А именно, тогава тя забременяла и след като казала новината на любимия си, Шмид бил отчаян. Той знаел, че свещеническите му дни ще бъдат преброени, ако се установи, че той, католически свещеник, за който се твърди, че е в безбрачие, а има дете.

И така той се решил на ужасно престъпление

На 2 септември 1913 г. той скочил на врата на любовницата си с месарски нож. След това й отрязал главата, а после разчленил останките от тялото й. Увил всички тези парчета във вестници, а след това в няколко възглавници с монограм „А“, които били в апартамента. За всеки от тях завързал по един камък.

След това Ханс хвърлил парчетата на нещастната Ан в река Хъдсън. Той изчислил, че камъните ще държат торбите на дъното.

Три дни по-късно две деца от Ню Джърси открили женски торс. Недалеч била открита долната част на гърба, все още увита във възглавница.
Кошмар

Аутопсията разкрила, че полицията разследва убийството на жена на възраст под 30 години, висока около 160 сантиметра и тежаща между 50 и 60 килограма. Било разкрито също, че нещастната жена е родила преждевременно, точно преди да бъде убита.

След това полицията се обърнала към разследването за най-добрата следа, която има – възглавници с монограм. Благодарение на специфичния начин, по който е изписана буквата „А“, те успели да се свържат с производителя на спално бельо, който ги насочил към апартамента на Анна.

Собственикът казал на полицията, че г-н Ханс Шмид е наел апартамента за братовчед си две седмици по-рано. След това завел детективите в апартамента, който все още приличал на кошмар.

Стените и пода били изцапани с петна от кръв, въпреки че се виждали следи от почистване. Месарският нож и брадва били скрити в рафта, а полицията намерила писмата на Анна, в които се споменавал Ханс, както и неговата професия.

След това полицията трябвало да отиде в църквата и да разпита Шмид. В рамките на минути той признал за убийството, разкривайки, че той и Анна са женени и че той тайно се е оженил за нея в църквата.

Процесът срещу Шмид започва на 7 декември 1913 г. Вината не била под въпрос, затова адвокатите на Шмид твърдят, че той е бил обсебен от „желанието за кръв“ и че е бил твърде луд, за да различава доброто от злото. Държал се като луд.

Този случай бил всичко, което искали сензационните нюйоркски вестници от онова време.

Вътре в съдебната палата Шмид успял, поне временно. Двама членове на журито се съгласили с удостоверението му за лудост и процесът приключил с разпускането на съдебните заседатели, тъй като не можели да вземат единодушно решение.

Последвал втори процес. Този път журито не било наивно.

Той бил признат за виновен за убийство от първа степен и осъден на смърт с електрически стол. Шмид е екзекутиран с токов удар на 18 февруари 1916 г. в скандалния затвор Синг Синг в Ню Йорк.

До днес Шмид остава единственият католически свещеник, екзекутиран в САЩ./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

Покажи резултатите

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...