Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Започва строежът на новия мост в село Първенец
Регион Родопи

Започва строежът на новия мост в село Първенец

С първа копка започна строежът на новия мост в село Първенец.
С първа копка започна строежът на новия мост в село Първенец.

Кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов направи първа копка на строителството на новия мост над река Върлешница в село Първенец. Началото на един от най-важните проекти за общината беше в присъствието на народния представител Владимир Маринов, заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, кметовете на двете съседни населени места – Първенец Ренета Плевнелиева и на Марково Десислава Терзиева, общинския съветник Ангел Рахов, специалисти от администрацията и представители на фирмата – изпълнител.

Съоръжението е най-пряката връзка между селата от Родопската яка и е удобно за наетите в промишлените зони около Околовръстното шосе на Пловдив. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лева и беше отпусната по време на служебния кабинет „Янев 1”.

„Това е дългоочаквано събитие. Съоръжението е основна пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината. Експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост изтече в края на минала година и оттогава е забранено преминаването на автобуси и камиони през него”, обясни кметът Павел Михайлов. Той припомни, че конструкцията е изградена през 2014-а година, след като предишният мост рухна при наводнение.

Церемонията започна с водосвет, а отец Ерм пожела строителството да върви безаварийно, за да може жителите на селото да се радват на новия мост още в края на тази година.

Проектът предвижда изграждане на стоманобетонна конструкция, с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. Строителството неминуемо ще доведе до ограничения за жителите и преминаващите през населеното място. За целта е изграден обходен маршрут, обозначен с указателни табели, по който ще се пренасочи трафикът.

„Днес правим важна крачка в реализацията на този проект. Инфраструктурата на селото ни ще се промени към по-добро, но е нужно търпение и толерантност. Надявам се, че за новогодишните празници ще можем да прережем лентата на този обект“, каза още кметът Михайлов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...