Quantcast
Новини Пловдив » Спорт » Стартира Държавният лично-отборен шампионат по колоездене на писта в „Колодрума“
Колоездене Спорт Спорт Важно

Стартира Държавният лично-отборен шампионат по колоездене на писта в „Колодрума“

Държавният лично-отборен шампионат по колоездене на писта ще се проведе в „Колодрума“.
Държавният лично-отборен шампионат по колоездене на писта ще се проведе в „Колодрума“.

Залата отговаря на всички световни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг, заяви зам.- председателят на Българската федерация по колоездене Любомир Венков

Зала „Колодрума“ отново е домакин на най-престижното национално колоездачно състезание на писта – Държавния лично-отборен шампионат (ДЛОШ). От днес до 19 септември 97 колоездачи от 13 професионални клуба ще водят надпреварата, която ще се проведе в три категории – юноши старша, мъже елит и жени.

„Зала „Колодрума“ е уникална по своята стойност за страната – не само защото друга такава в България няма, но защото няма аналог и на Балканския полуостров. Като качества на пистата „Колодрума“ е сред първите пет в Европа“, заяви директорът на ОП „Многофункционална спортна зала Пловдив“ Евелина Апостолова на брифинг преди началото на състезанието.

„Провеждането на държавните лично-отборни шампионати , както и националните шампионати на Румъния, е вече ежегодна традиция в зала „Колодрума“. След “Балканската Купа” 2017 г. и Балканския шампионат по колоездене 2018 г.  през 2020 г. залата безпрецедентно спечели за първи път домакинството на Европейско първенство по колоездене на писта в България в дългогодишната история на този спорт“, допълни още Апостолова.

В брифинга взеха участие и зам.- председателят на Българската федерация по колоездене Любомир Венков и треньорът на ПКК „Цар Симеон“ Петър Павлов.

„Българската федерация по колоездене желае да използва тази зала все по-често, защото тя отговаря на всички световни изисквания за провеждане на състезания от най-висок ранг – с много бърза писта и изключително подходяща за провеждане на такива състезания“, коментира Любомир Венков. Той съобщи, че Пловдив отново ще кандидатства за Европейското първенство по колоездене на писта в „Колодрума“, и допълни, че тази година федерацията е провела два шампионата на писта в залата – зимен и летен, което не се е случвало в историята на българското колоездене.

Любомир Венков изказа специални благодарности към Община Пловдив и ръководството на зала „Колодрума“ за перфектните условия, които осигуряват.

Новото в тазгодишното издание на ДЛОШ и изобщо в българското колоездене е, че за първи път се провежда шампионат по колоездене на писта за жени. Другата изненада е, че тази година, за първи път от 2002 г. насам, в България ще се проведе една от най-атрактивните дисциплини „Медисън“. С нея ще бъде закрито първенството на 19.09. /неделя/, когато ще се състои и награждаването на състезателите. Победителите в отделните дисциплини получават титлата Държавен шампион на България за 2021 г. за съответната дисциплина.

Във връзка с новите противоепидемични мерки шампионатът ще се проведе без публика.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...