Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Георги Гергов: Познавам Румен Радев, при него компромиси няма
България Важно ИЗБОРИ 2021 Политика

Георги Гергов: Познавам Румен Радев, при него компромиси няма

Георги Гергов: Познавам Румен Радев, при него компромиси няма
Георги Гергов
  • Всички партии трябва да влязат в следващото правителство, в България трябва да се престане с политическото напрежение

Познавам Румен Радев, при него компромиси няма. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ Георги Гергов – дългогодишен председател на БСП в Пловдив и областта и почетен консул на Русия в Пловдив.

По думите му всички политически партии са виновни, че няма правителство. „Цялата сила и енергия за изчегъртване на ГЕРБ, доведе до това, че трудно ще бъде и следващият път да направим кабинет“, прогнозира дългогодишният лидер на пловдивската организация.

Според него в 46-ия парламент БСП се е държала най-позитивно и конструктивно. По думите му  социалистите са постъпили правилно, искайки оттеглянето на Петър Илиев. Той отчете като грешка вземането на третия мандат от БСП.

„Нямаше смисъл да ни унижават всичките партии като вземем мандата, само за да направим пиар на Корнелия Нинова и започнахме да падаме като отвес. Направихме пиар на Корнелия да се показва 20 пъти по телевизиите и започнахме да падаме „, коментира Георги Гергов.

Според него БСП няма как да е първа политическа сила заради порочния модел в партията. „Дай Боже, да сме първи, но няма как да се случи“, допълни той.

На въпрос трябва ли Корнелия Нинова да остане да бъде председател, дългогодишният пловдивски лидер на БСП заяви: „Корнелия Нинова така моделира устава, че да си стои докогато иска председател. Въпросът е докога ще се стопяваме? Ние дадохме близо 1 милион гласа на Румен Радев на изборите през 2016-а, този път не мисля, че може да се случи“.

Георги Гергов припомни, че тогава Пловдив и областта са подкрепили президента с 86 000 гласа. „Отделно след тези избори ние вкарахме 7 народни представители от града и областта. Тогава аз бях областен и градски председател. Сега имаме трима депутати. Ако сега се объркат пак нещата – има  пренареждане на листите и недоверие към организациите, ще бъде по-лошо, няма значение какво дават социологическите агенции“, предупреди Георги Гергов.

Попитан дали хора от президентската администрация като Николай Копринков събарят монолитността на БСП, Гергов каза: „Хората не познават Румен Радев. Аз съм работил с него по време на кампанията. В Пловдив на Античния театър му открихме кампанията, работил е дълги години в Пловдив област и познавам човека – при него компромиси няма. Той заяви категорично- няма да предам левите хора. Румен Радев няма да предаде лявото, но са се разминали някъде с Нинова, то ще се разбере“, коментира още Гергов. Той  беше категоричен, че структурите на БСП ще подкрепят Румен Радев.

„Над 1,1 милиона души са ляво ориентирани хора. БСП има 35 000, останалата ниша е свободна. Много преекспонират новия политически проект на Петков и Василев. Партия трудно се прави. Виждате какво се случва с Трифонов, нямат структури по места. Партия със структури е БСП и Радев няма да се откаже никога от социалистите“, коментира още Гергов.

На въпрос дали хора от президентската администрация и директно Радев стоят зад новия проект на Петков и Василев, Гергов не допусна това да е вярно. „Най-малкото за Николай Копринков. Аз съм отговарял за коалицията в БСП – 12 партии. Всичко беше юмрук и Корнелия ги разгони. Емил Георгиев от „Екогласност“ го познавам добре, не смятам, че Копринков в този момент се е занимавал да прави партия“, обяви дългогодишният лидер на БСП в Пловдив и областта.

Според него Слави Трифонов е бил неразбран, а Кирил Петков и Асен Василев са симпатични млади хора, но не са направили нищо положително. “ Какво направиха за ББР? Блокираха ли банката? Мисля, че не беше правилен ход. Кое е положителното? Че отидоха във ВМЗ-Сопот да сменят борда? Не виждам нещо положително да са направили. Кирил Петков е симпатичен, жените ще го харесат, като Бойко Борисов едно време, може да направят резултат“, заяви той за новия проект “ Продължаваме промяната“, който утре трябва да бъде обявен официално.

Попитан кои партии трябва да участват в следващото правителство, Георги Гергов беше категоричен: Всички. От ГЕРБ до последната партия.“

На коментар на водещия, че това ще е тюрлюгювеч, Гергов каза: Няма да е  и германците са пример. В България трябва да се престане с  политическото напрежение, защото, цените растат, в един магазин, нямат време да сменят табелите.“

Според него до ноември месец ще започне истинската криза, а всичко ще се отрази на президентските избори. По думите му Румен Радев има 66% подкрепа, но вторият мандат не му е сигурен.

„Българинът е умен, два пъти не даваме на никой приоритет. И сега така ще бъде, каквито и схеми да измислят“, каза още Георги Гергов за предстоящите избори 2 в 1./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...