Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Президентът на КТ „Подкрепа“: Неизбежно е токът за битa да поскъпне
Бизнес България Важно

Президентът на КТ „Подкрепа“: Неизбежно е токът за битa да поскъпне

Президентът на КТ "Подкрепа": Неизбежно е токът за бита да поскъпне
Димитър Манолова

Неизбежно е токът  да поскъпне. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”  президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Той припомни, че синдикатите отдавна предупреждаваг, че заради високите цени на електроенергията, малките бизнеси след няколко месеца ще бъдат принудени да обявят фалит.

„Европейският съюз продължава ритуалното си самоубийство, взрян в тези непремерени зелени политики. Въпросът е дали това ще спре или ще се продължи нататък. Поетапно въвеждаме така наречената либерализация на пазара на електроенергията за бизнеса. Това неизбежно ще се случи и за битовите потребители”, коментира Димитър Манолов. По думите му актуализацията на бюджета е правена с тримесечен хоризонт.

„Трябва да си зададем въпроса какво се случва, ако тази тенденцията на поскъпване продължи? Да допуснем, че след вота на 14 ноември – в рамките на две-три седмици се сформира правителство, отиваме до средата на декември. А следващата бюджетна година започва на 1 януари. И ако я започнем със 1/12 от сегашния бюджет, както е по закон, не ни очаква нищо хубаво”, категоричен е той.

Манолов прогнозира, че обстоятелствата могат да принудят КЕВР да повиши цените на битовата елекствоенергия още през януари. „Това рядко си го е позволявало, с оглед на факта, че прави актуализация на цената на тока за битовите потребители два пъти в годината. Но Комисията може да бъде принудена от обстоятелствата“, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...