Quantcast
Новини Пловдив » България » Политика » Слави в края на краищата може и да стане политик, вече започна да предава своите
Важно Диагнозите на д-р Харсъзов Коментари Мнения Политика

Слави в края на краищата може и да стане политик, вече започна да предава своите

  • „Делийтнаха“ неслучилия се плагиат-премиер с „безспорното“ име без никакви скрупули

 

Д-р Йордан Харсъзов

Д-р Йордан ХАРСЪЗОВ, специален коментатор „По изборите“ и след това за ПловдивПрес

„Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред“, написа Слави Трифонов съвсем наскоро.

Както за всички е ясно, написаното по-горе в типичния му темерутско-учиндолско-месиански стил бе по адрес на една от странните му номинации за вице-, премиер или за вътрешен министър на страната – доскоро неизвестния на никого, освен на родителите си, себе си и несъмнено на голямото си его Петър Илиев.

Като стана въпрос за его, е наистина странно какво подхранва това на несъстоялия се министър-председател? В прословутото си интервю пред Николаев той наистина много се постара да стане веднага противен в очите на хората.

„Нека ви поправя. Името ми не е спорно, името ми е безспорно. Това, че жълто-кафевите медии се опитаха да го направят спорно, си е в тяхната „agenda“ – всички знаем кой им е собственик и каква им е целта.“

След което скромно сподели, че голям страх тресяла кочината на задкулисието от току-що появилия се отнякъде си Петър Илиев.

Е, задкулисието вече може да въздъхне с облекчение. Към настоящия момент въпросният не само едва ли ще бъде премиер някога,  но вече и не е част от партията ИТН, а оттам дори го нарекоха „затворена страница“.

Дали това има нещо общо с липсващите 80 страници от прословутия му труд, наречен „Компетенцията на Народното събрание“, който се превърна в най-търсената книга в страната от Климент Охридски насам.

По-възрастните си спомняме как навремето, ако искахме да се вредим да си купим „Птиците умират сами“ от соцкнижарница, трябваше да вземем поне три партизански романа. „Шогун“ вървеше с всичките томове на Пантелей Зарев.

Но никоя книга не е възбуждала толкова умовете и сърцата, като „Компетенцията на Народното събрание“, написана, или попреписана от безспорния Петър Илиев.

Все пак, да сме честни, едва ли домакините тръпнат от очакване да разлистят страниците й. Става въпрос за научен труд, а не за страстите на Меги и отец Ралф, освен ако не е решил да копне някоя страничка и оттам…

Просто тази книга я няма! Тя едва ли е била кой знае какъв бестселър по принцип, но си има регулация – когато се издаде книга, без значение дали е тъпа, дали е графомания, дали е краеведско изследване на село Сини вир, определени бройки се изпращат от издателя на библиотеките.

След като цялото ненавиждано от новите политици журналистическо воинство в продължение на седмица търси въпросната книга, се оказа, че по-лесно ще бъде да се открие Книгата на мъртвите в Египет, отколкото въпросния труд на безспорния засега неслучил политик.

Накрая май все пак се откри един екземпляр, но без въпросните 80 страници…

Помним как навремето се изземваха цели тиражи от неудобни книги, които някак си са успявали да се промъкнат през цензурата. А прима виста всички се сещаме за „Люти чушки“, но иначе са много.

И сега остава въпросът – внезапното „делийтване“ за безспорния кандидат за премиер Петър Илиев на какво се дължи?

Нали Слави щеше да го защитава на всяка цена, щеше да гони до дупка тези, които го клеветят. Или вече в очите му не е „почтен и лоялен“ човек? А може би е видял тези 80 страници?

Съмнявам се, че ще тръгне да чете 80 страници, но може все пак някой да му ги е преразказал. Тошко например изглежда като човек, който може да поеме и преосмисли цялата глупост на света, за да я доразвие в невиждани висоти.

Изглежда обаче ще се окаже, че има нещо. Плагиатстването не е отвчера нито в България, нито по света. Открай време вървят слухове например, че Антон Дончев бил буквално преписал „Време разделно“ от низвергнатата като буржоазна наследничка Фани Попова-Мутафова. И да има нещо, едва ли ще излезе наяве.

Та и за доста по-скромното творчество на г-н Илиев навярно няма да има категорично заключение. Само след някоя и друга седмица всички ще са го забравили.

Но ако може да се вземе поука от всичко това, тя е, че Слави за пръв път постъпи като политик. Предаде свой, както неговия учител Бойко Борисов не се притесняваше да прави.

Значи може и да излезе нещо от него?/ПловдивПрес

Още

ИТН отлюспи Петър Илиев

Петър Илиев, много изнервено: Голям страх тресе кочината на задкулисието

Софийският университет започва проверка плагиатствал ли е Петър Илиев

Слави Трифонов: Петър Илиев е поводът, който си търсите, за да не подкрепите правителството

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...