Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » COVID-19 погуби Димитрия от Смолян – директорка на българско училище в Хюстън
COVID-19 Важно Здраве Регион Свят Смолян

COVID-19 погуби Димитрия от Смолян – директорка на българско училище в Хюстън

COVID-19 погуби Димитрия от Смолян- директорка на българско училище в Хюстън
Димитрия Дзарбова

COVID-19 погуби Димитрия Дзарбова от Смолян – директорка на българско училище в Хюстън. Шефката на училище „Елин Пелин“ в американския град е починала след тежко боледуване. Един от най-активните дейци за българската общност в Хюстън се е заразила на детско парти.  Димитрия Дзарбова не е била ваксинирана. Малко след сбирката, цялото й семейство се е разболяло, пише bg-voice.com.

45-годишната Димитрия, която е родом от Смолян, е била учителка в училище „Света София“ в Чикаго. Преди три години обаче са се преместили със семейството си в Тексас. След като се е заразила, тя е прекарала седмица в болница, където е издъхнала.

Димитрия оставя две деца на 5 и 13 години.

„Тя беше любяща майка, съпруга и приятел с голямо сърце. Димитрия винаги е помагала и подавала ръка на всеки който е имал нужда, нека сега ние да помогнем на нейното семейство в този труден за тях момент“, се казва в събщението на GoFundMe за набиране на средства за семейството.

Близките й в България организират възпоменателна церемония в неделя (26-и септември) от 13 часа в залата на църквата „Света София“ в Дес Плейнс на адрес 404 W Oakton St Des Plaines, IL, US 60018.

„За тези които не могат да присъстват и искат да подпомогнат на Влади, Алекс и малката Лили в този така труден за тях момент, можете да направите дарение в чрез GoFundMe“, казват още организаторите.

„Учителският колектив при училище „Света София“ в Чикаго изказва своите искрени съболезнования на семейството и близките на Димитрия Дзарбова. Повече от десет години тя беше част от нашия екип – прекрасен учител и колега! Винаги усмихната, сърдечна и отзивчива. Обичана от всички – учители и ученици! Ще я помним с чувството й за хумор и позитивизма, с любовта й към децата, с желанието й да преподава родния език, с готовността си да подкрепи всеки. Нека бъде светла паметта й“, пишат бившите й колеги./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...