Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Ангел Стоев: 109 са починали с ковид от началото на септември в Пловдив и областта
COVID-19 Градът Здраве Случка на деня

Ангел Стоев: 109 са починали с ковид от началото на септември в Пловдив и областта

Ангел Стоев

„109 души с ковид са починали в Пловдив и областта от началото на септември до 20 -и. От тях 106 не са ваксинирани, трима са ваксинирани, но имат придружаващи тежки заболявания“. Това заяви областният управител Ангел Стоев.

За същия период в интензивни отделения постоянно има между 60 и 70 пациенти, от тях един или двама са ваксинирани, останалите не са имунизирани. „Човек, който е ваксиниран, има голям шанс да изкара вируса по сравнително лек начин, без да стига до интензивно отделение и без да настъпва фатален край“, каза областният управител. Той подчерта, че не е привърженик на задължителната ваксинация, но призова хората да се имунизират.

Директорът на РЗИ-Пловдив д-р Сийка Димчева награди д-р Костадин Сотиров

Областният управител Ангел Стоев и директорът на РЗИ – Пловдив д-р Сийка Димчева връчиха грамоти на медици от името на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Наградите се дават затова, че са направили най-много имунизации срещу COVID-19 в областта и са взели активно участие в популяризирането на имунизационната кампания.

Наградени бяха председател на Сдружението за общопрактикуващи лекари в Пловдив д-р Костадин Сотиров и д-р Петкова от ДКЦ „Пълмед“.

Директорът на РЗИ д-р Сийка Димчева обясни, че д-р Сотиров е организирал мероприятия по отношение на ваксините. „Още на 27 декември 2020 година започна да слага ваксини в Пловдивска област. РЗИ- Пловдив извършихме имунизация и на общопрактикуващи лекари и на стоматолози, д-р Сотиров извърши ваксинацията на общопрактикуващите лекари. 1100 ваксини е направил“, похвали шефката на РЗИ работата на  д-р Сотиров.

За ДКЦ „Пълмед“ заяви, че е там е първият имунизационен кабинет, който е започнал да работи денонощно. „Заедно с РЗИ направиха изнесен кабинет за имунизация на работещи в предприятия. 30 477 са приложените ваксини в ДКЦ „Пълмед“. Благодаря на всички общопрактикуващи лекари и имунизационни кабинети за добре свършената работа и се надявам след няколко месеца да се похвалим с по-добра имунизация срещу коронавируса, каза д-р Димчева.

Областият управител Ангел Стоев подчерта, че  Пловдивска област е най-добре по отношение на ваксинацията в цялата страна. „Заболяването следва едно плато, надяваме се кривата да тръгне надолу. Няма нужда да се разкриват допълнителни легла засега“, коментира още Ангел Стоев.

Областният управител даде за пример Англия, където над 65% от населението е напълно ваксинирано. “Те имат по около 35- 37000 нови случая на ден, но смъртните им случаи са едва по около 45 на ден. Това показва силата на ваксините“, добави Стоев.

26 са ваксинационните кабинети в цялата област. Кабинетът в  РЗИ-Пловдив работи всеки ден. Тази седмица ще е последната, в която ще могат да се извършват имунизации срещу коронавирус в изнесения кабинет в „Метро“, допълни д-р Димчева./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...