Quantcast
Новини Пловдив » Важно » „Кауза Пловдив“ събират подписка за новия плувен басейн на dopitvane.com
Важно Градът Спорт Спорт Важно

„Кауза Пловдив“ събират подписка за новия плувен басейн на dopitvane.com

От "Кауза Пловдив" търсят подкрепа за изграждането на нов плувен басейн.
От "Кауза Пловдив" търсят подкрепа за изграждането на нов плувен басейн.

Ваня ДРАГАНОВА

От „Кауза Пловдив“ събират подписка в подкрепа на изграждането на нов плувен басейн на сайта dopitvane.com. Целта е да се съберат 7000 до 10 000 подписа и петицията да бъде внесена в Министерския съвет заедно с искане бъдещият плувен басейн да бъде финансиран от държавния бюджет.

Пъъвата копка на нов плувен 50-метров басейн беше направена преди 2 години, но строителството така и  не започна, защото финансирането не беше осигурено. Във времето оттогава металите поскъпнаха драстично и предвидените по проекта 12,8 млн. лв. едва ли ще стигнат, дори и да бъдат намерени. „Поръчали сме да бъдат изготвени нови количествено-стойностни сметки и когато е ясно колко би струвал басейнът по направения проект, ще преценим дали е законно да анексираме договора с избрания изпълнител, или трябва да се проведе нова процедура по Закона за обществените поръчки“, обяси зам.-кметът с ресор спорт Георги Титюков. Новите изчисления още не са направени, но подобен басейн в Бургас е струвал 18 млн. лв.

Новият басейн е повече от нужен, защото в момента децата от Спортното училище плуват в „Младост“, който се ползва не само от плувните клубове, а и от детски школи и от граждани и е претоварен. В последните дни се стигна до напрежение, защото там искат да тренират и деца от спортния клуб ВСИ, които също учат в Спортното училище и пътуването до басейна на Аграрния университет би отнемало много време. Това доведе до съпротивата на другите 3 клуба по плуване, които ползват басейн „Младост“.

„От година на година басейн „Младост“ се оказва малък за всички, които желаят да практикуват този спорт“, каза още Титюков. Вчера той е провел двучасова среща с представители на всички плувни клубове и родители на деца от Спортното училище, на която страните в спора не са се споразумели за график, който да устройва всички. „Разговорите ще продължат и решение ще бъде намерено, в този спор всеки е прав за себе си“, добави Титюков.

Подписката на „Кауза Пловдив“ ще се събира не само онлайн, а и на пункт на центъра от другата семица. „Сайтът dopitvane.com ще се ползва за събиране на мнения и по други значими теми за Пловдив, сега срещите и приемните са трудни заради епидемията“, обясни общинският съветник Румяна Толова.

На сайта е публикуван и проектът за новия плувен басейн.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...