майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Общество » Съветникът Величков с популистките предложения – кандидат за омбудсман
Общество Община Пловдив

Съветникът Величков с популистките предложения – кандидат за омбудсман

Георги Величков (на преден план).
Георги Величков (на преден план).

Ваня ДРАГАНОВА

Общинският съветник от „Ние, гражданите“ Георги Величков, който в последните месеци трупа слава с галещи ухото на избирателя популистки предложения, е сред кандидатите за омбудсман. Така най-сетне стана ясно защо Величков лансира идеи от типа съветниците да се откажат от парите, които получават за приемни, консултации с експерти и т. н. Това със сигурност печели обществена подкрепа, защото сега е популярно да се говори за намаляване на партийни субсидии и възнаграждения на депутати и хора на политически позиции, но изборът на обществен посредник не е пряк – за човека на този пост  гласуват общинските съветници и са нужни 34 гласа.

Кандидатите за омбудсман са общо 8, но един от тях – учителят Ангел Грънчаров, не е допуснат да продължи в надпреварата. Сред останалите 7 има интересни имена – например на уволнената от Стоян Алексиев бивша зам.-кметица на район „Северен“ Лариса Кътова, която го обвини, че избира фирмите, които да спечелят обществените поръчки, и после я кара да подписва документите. Дали е било така, прокуратурата все още не се е произнесла, но че Алексиев беше накарал Кътова да обикаля с велосипед сметищата в района, е факт.

За поста се кандидатира и бившата зам.-председателка на Общинския съвет от ГЕРБ Сузана Николова, която след това се насочи към „Воля“ и формацията на Мая Манолова.

Документи са подали и сегашният и. д. омбудсман Борислав Стаматов и преподавателят по право в Пловдивския университет Христо Паунов, който се е кандидатирал за позицията и преди. На практика непозната на широката общественост е Снежана Стоянова, която работи в Министерството на младежта и спорта.

Сред претендентите е и председателката на Общинския съвет в предишния мандат Савина Петкова. Тя е с дълъг стаж в общинските дела, защото преди това беше и главен юрист на общината.

Още

Набират документи в конкурса за омбудсман до 20 септември
Стига популизъм, всъщност съветниците имат нужда от консултации, иначе гласуват глупости
Обявяват нов конкурс за омбудсман, Борислав Стаматов 5 години е и. д.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...