Quantcast
Новини Пловдив » Градът » Бойко Борисов: Над половин милиард целево дадохме на Пловдив
Градът ИЗБОРИ 2021 Пловдив Политика

Бойко Борисов: Над половин милиард целево дадохме на Пловдив

Бойко Борисов: Над половин милиард целево дадохме на Пловдив
Бойко Борисов е в Пловдив

Къде щяхте да правите Европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме построили „Колодрума“? Базиликата, Площадът, училища, театри. Над половин милиард са влезли в Пловдив целево. Сега за цялата страна има 100 милиона. Честито, Зико! Вие никога няма да имате Околовръстно при такова управление. За Пловдив важна е и магистрала „Марица“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който в Деня на независимостта дойде в Пловдив. Срещата се провежда в хотел „Империал“.

Ако зависи от мен, ще спра  магистрала „Тракия“, докато не сменят мантинелите. „Тракия“ е убийствена магистрала, на всеки два-три километра няма мантинели. Пред Пловдив половин километър мантинели ги няма. Нека да спорим с нашите политически опоненти как сме управлявали и какво е бъдещето на Пловдив. Направихме Пловдив-Асеновград с локали, за да могат към заводите да отиват тировете“, припомни Борисов.

Той се обърна към опонентите си и каза: Ако бяхте почтени, щяхте да направите бюджет за следващата година, а не актуализация на нашия бюджет. Залъгахте две-три сфери с този бюджет. Почтеност – много хубава дума. Ако не гласуваш за Радев, не си почтен, това ли излиза? Кой може да си позволи да говори от името на нацията и да определя кой е почтен и кой не“, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

Пловдив е град мечта за туризма. Приказен град е Пловдив, любимият ми град, призна лидерът на ГЕРБ.

В началото на срещата бившият кмет на Плводив и депутат Иван Тотев коментира, че надеждите са след следващите избори да има редовно правителство с участието на ГЕРБ.

На срещата са кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният председател Георги Мараджиев, кметът на Бургас Димитър Николов, депутатите Дани Каназирева и Радомир Чолаков.

Здравко Димитров припомни, че някои проекти, които бяха започнати по времето на Иван Тотев, са се случили с помощта на държавата и Борисов. „Асеновградско шосе- беше известен като пътя на смъртта, откакто е завършен, няма жертва. Държавата помогна и за двата стадиона – на Локомотив и на Ботев . 37 милиона бяха отпуснати, дано да бъдат завършени, когато се върнем на власт“, коментира Здравко Димитров.

Той припомни и други обекти: „Пречиствателната станция, Водният цикъл, 18 милиона бяха отпуснати за две нови училища в Пловдив, пробивът под Централна гара, Детска педиатрична клиника – също благодарение на наши депутати, които издействаха финансиране. Театърът беше изгорял, но благодарение на общи усилия се справихме. Площадът, Базиликата, зала „Колодрума“, изброи още кметът свършеното по време на управлението на ГЕРБ. „Община Пловдив не разполага с голям финансов ресурс и се надяваме след следващите избори да има ГЕРБ правителство. Имаме нужда от нов плувен комплекс. Когато ние не сме на власт, спряха магистрали и Околовръстното. Което сме направили, трябва да го казваме, коментира  Здравко Димитров.

Очаквайте подробности!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...