Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Разпитват свидетели за смъртта на Тоско Бозаджийски в Солун
Важно Свят Спорт Спорт Важно

Разпитват свидетели за смъртта на Тоско Бозаджийски в Солун

Тоско Бозаджийски
Тоско Бозаджийски

23-ма свидетели се изправят пред съда в Солун, за да дадат показания за смъртта на пловдивчанина Тоско Бозаджийски. Той загина на 5 януари м.г., прегазен от автомобил, след като преди това беше нападнат от запалянковци. „Процесът, който започна, ще е дълъг и тежък“, отбелязва Protothema.gr. „28-годишният българин стана жертва на дивашки побой от феновете на ПАОК, в резултат на който загуби живота си, премазан от автомобил, шофиран от 27-годишна“, пише гръцкото издание, цитирано от „24 часа“.

Съдебният състав е 7-членен. Пред него отговаря 27-годишната шофьорка. Тя е обвинена в умишлено убийство. На подсъдимата скамейка е и нейният приятел, за който обвинението твърди, че е организирал нападението на над Тоско Бозаджийски. Двамата остават в следствения арест. Други шестима обвиняеми са привлечени под наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда. Гръцкото издание припомня, че 28-годишният Бозаджийски пристигнал от Пловдив със свои приятели в Солун, за да гледат мач между отборите на „Арис“ и ПАОК.

Пловдивчанинът е фен на „Ботев“, който поддържа близки отношения с феновете на гръцкия „Арис“. При напускане на близкото кафене българите са жестоко нападнати от привърженици на ПАОК. 49-годишният приятел на убийцата й наредил да мине с колата през тялото на Тоско, който лежал на земята, облян в кръв, отбелязва Protothema. Съдебното заседание продължава в петък./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...