Quantcast
Новини Пловдив » Регион » Актуализират транспортната схема в Пловдивска област
Марица Регион Родопи Транспорт

Актуализират транспортната схема в Пловдивска област

Ще се търсят варианти за удължаване на маршрутите на градските автобуси.
Ще се търсят варианти за удължаване на маршрутите на градските автобуси.

Областната администрация започна актуализация на транспортната схема, която не е пипана от 2016 година, съобщи областният управител Ангел Стоев. По думите му трябва да се търсят и работещи решения за обществения транспорт, обхващащ близките до Пловдив села и зони, където въпросът не е добре уреден. Това стана ясно на среща в областната администрация, на която присъстваха превозвачи, зам.-кметът на Община Пловдив по транспорта Тодор Чонов, кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов, експерт от Община „Марица“, превозвачи, експерти от областна управа.

„През някои села минава транспорт, но той не е удобен за фирмите. Дали с автобуси или с т.нар. маршрутки, трябва да намерим добро решение, но така, че да защитим интересите на превозвачите“, подчерта областният управител Ангел Стоев.

Според Павел Михайлов населените места до Пловдив имат нужда от свързаност. Той заяви, че не вижда особена разлика между Коматево и Първенец, или Марково. Така че разстоянието Пловдив – Първенец да бъде изпълнявано от линия на градския транспорт.

Представителят на Община „Марица“ даде идентичен пример с близките Царацово и Трилистник. Двете села се водят в областната транспортна схема.

Според управителя на „Автотранс Чолаков“ – Димитър Чолаков, действително някои близки села могат да се обслужват от линии на градския транспорт.

По време на разговора надделя идеята близки села и фирми да бъдат обслужвани с удължаване на линии от градския транспорт при спазване на законовата рамка. Беше засегнат и въпросът за транспорта до и от летище „Пловдив“ от началото на ноември, когато се очаква сключване на договор за полети с втора нискотарифна авиокомпания.

Областният управител предложи кметовете на общините да поставят въпросите си, а областната администрация да бъде медиатор. Ще се търси вариант за удължаване на градските линии до близки села, но без да се засяга интересът на превозвачите и съгласно действащата нормативна уредба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...