Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Държавата решава за мерките в подкрепа на туризма до 10 дни
Бизнес България Важно Политика Туризъм

Държавата решава за мерките в подкрепа на туризма до 10 дни

Министър Стела Балтова след срещата с представителите на туристическия бранш.
Министър Стела Балтова след срещата с представителите на туристическия бранш.

Държавата има нужда от работещ сектор туризъм и всички заети желаят да работят, да не бъдат ограничавани и да дадат своя принос както за развитието на икономиката в страната, така и за осигуряване на стабилен бизнес, който да позволи на посетителите от България и всички части на света да се чувстват спокойно и сигурно в дестинация България. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова по време на брифинг в Министерски съвет след среща с туристическия бранш при премиера Стефан Янев, на която присъстваха и министрите на финансите, здравеопазването и икономиката.

„Разговорът ни беше в изключително диалогичен характер и всички се обединихме около няколко тези“, уточни министър Балтова. И добави, че в рамките на до 10 дни ще бъде направена следваща среща, като през този период ще бъдат взети решения.

Министър Балтова разясни, че решенията ще касаят три направления. „Първо, това е и по искане на туристическия сектор, да бъде потърсена възможност средствата, които са отделени за сектор „Туризъм“ в актуализирания бюджет, да бъдат използвани за стимулиране на ваксинационния процес в държавата“, обясни тя. Според нея всички имат интерес туризмът да продължи да се развива и да останем „зелена” дестинация, като допълни, че изискването за това е да постигнем онова ниво на ваксинация, което да позволи на всички туристи по света да пожелаят дестинация България, както и да се подсигури здравето на работещите в сектора.

Второто направление, което ще се обсъжда в рамките на тези до 10 дни заедно със здравните власти, е да се намери пакетът от документи и сертификати, които да удостоверяват сигурността на посетителите във всички места за настаняване, заведения за хранене и туристически обекти.

Министър Балтова открои и третото важно направление, според което още днес трябва да започне вземането на сериозни решения в перспектива 2022 г, които да бъдат освен практически и финансово-икономически мерки в помощ на бизнеса. От страна на бизнеса беше заявена готовност за активно сътрудничество за постигане на поставените цели и задачи.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...